Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Specialişti chemaţi la Supur. Nu se evacuează populaţia!

Specialişti chemaţi la Supur. Autorităţile a anunţat, în această dimineaţă, că nu se impune evacuarea populaţiei de la Supur după ce din puţul respectiv a început să iasă apă termală cu gaze. Practic reprezentanţii benzinăriei au dorit să cureţe un vechi puţ pentru a avea apă mai bună şi au dat peste apă termală.

Subprefectul Altfatter Tamas a declarat că o firmă efectua lucrări la un puţ mai vechi, când din pământ, al o adâncime de peste 30 de metri, a început să ţâşnească apă termală cu o anumită concentraţie de gaze.

Subprefectul Romeo Pop a precizat că în zonă sunt 4-5 case dar nu se impune evacuarea.

“Nu se impune deocamdată să-i dislocăm pe acei oameni. Iniţial se vorbea despre o rază de acţiune de 1.600 de metri. Nu este cazul”, a punctat Romeo Pop.

Reprezentantul ISU a arătat că la ultimele măsurători concentraţia la 20 de metri de focar e sub limita admisă de mediu. Nu poate intra nimeni fără echipament de protecţie CBRN în zona de protecţie.

Echipajele pompierilor sunt la 100 de metri distanţă pentru a asigura o perdea de apă în cazul în care se crează un nor de gaz.

Deocamdată nu se ştie când se va elimia focarul. Se aşteaptă o nouă echipă de specialişti.

 

 

7 comentarii

  1. un cunoscător Răspunde

    Este o acumulare de gaze de origine naturală. Așa e și cu apa termală de la Acâș care trebuie degazeificat. Dacă nu faci poate sări în aer vezi ce a fost în 2014 când doi oameni au murit arși. Bine, atunci unul dintre ei a și fumat în spațiu închis cât făcea baie în apa termală. Deci trebuie aerisit puțul și problema este rezolvată. Doar că fiind stația de carburanți acolo trebuie asigurată permanent captarea și evacuarea controlată a acestor gaze. Noi în schimb acum vom face comisii și comisii, ședințe peste ședințe. Vom fi very important person. Că la asta românul este doctor.

  2. Beny Kira Răspunde

    In 5 ani, sintem Dubai!

  3. vadimT Răspunde

    Chemati expertii, pe Arahat. Va rezolva!

  4. un cunoscător Răspunde

    Mă repet doar. 100% este ceva local și nu poate fi un zăcământ de gaz natural. S-ar putea inclusiv să fie rezultatul unor materii vegetale sau ceva dejecții aruncate aiurea și care s-au descompus în zonă și s-au infiltrat. Nu mai bine curățat puțul ăla, ventilați zona și spălați tot apoi vedeți dacă reapare? Că așa veți sta săptămâni bune mult și bine până se disipează singur! Sau tocmai asta ar fi ideea și nu contează că e ditamai drumul supercirculat de toți către Cluj? Sau ziceți că așa e mai mare vizibilitatea acțiunii?

  5. pacala Răspunde

    Baiiii, aia de la prezidiu specialistii, inafara de facut gaze nu cred ca au vreun rost :))))))

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      În poza de la articol se poate admira comisia inutilității. 😱😰 Dacă de la o bășină de gaz ne comportăm așa ce vom face dacă chiar e ceva serios?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.