PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma propune un sens giratoriu la ”Kilometrul 0”, lângă Supur: ,,Să fluidizăm traficul!”

Adrian Cozma propune un sens giratoriu la ”kilometrul zero”, lângă Supuru de Sus, la limita dintre județele Satu Mare și Sălaj: ,,Să fluidizăm traficul!”, spune deputatul.

,,Am propus realizarea unui sens giratoriu într-una dintre cele mai importante intersecții din județul Satu Mare. E important să nu avem accidente, să NU mai avem accidente și să fluidizăm traficul!”, a precizat Adrian Cozma.

Deputatul a transmis o solicitare ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu:

,,La intersecția D.N. 1F cu D.N. 19A din județul Satu Mare au loc frecvent accidente rutiere, unele soldate chiar și cu victime în rândul participanților la trafic. De asemenea, modul în care este realizată intersecția între cele două drumuri naționale generează frecvent blocaje în traficul rutier și o diminuare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Din discuțiile purtate cu reprezentanții autorităților locale și ale structurilor deconcentrate, inclusiv cu Poliția rutieră, la nivel local există disponibilitate și interes pentru realizarea unui sens giratoriu la intersecția celor două drumuri naționale, avantajele fiind deosebit de importante: eliminarea riscurilor de accidente rutiere, fluidizarea traficului și creșterea vitezei de deplasare pe cele două drumuri naționale.

Având în vedere faptul că intersecția se situează în afara localității și poate fi realizată cu mai puțină dificultate decât alte sensuri giratorii, vă rog să mă sprijiniți, domnule ministru, și să sprijiniți demersul de a amplasa un sens giratoriu la intersecția D.N. 1F cu D.N. 19A, în județul Satu Mare”.