Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

Adrian Cozma propune un sens giratoriu la ”Kilometrul 0”, lângă Supur: ,,Să fluidizăm traficul!”

Adrian Cozma propune un sens giratoriu la ”kilometrul zero”, lângă Supuru de Sus, la limita dintre județele Satu Mare și Sălaj: ,,Să fluidizăm traficul!”, spune deputatul.

,,Am propus realizarea unui sens giratoriu într-una dintre cele mai importante intersecții din județul Satu Mare. E important să nu avem accidente, să NU mai avem accidente și să fluidizăm traficul!”, a precizat Adrian Cozma.

Deputatul a transmis o solicitare ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu:

,,La intersecția D.N. 1F cu D.N. 19A din județul Satu Mare au loc frecvent accidente rutiere, unele soldate chiar și cu victime în rândul participanților la trafic. De asemenea, modul în care este realizată intersecția între cele două drumuri naționale generează frecvent blocaje în traficul rutier și o diminuare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Din discuțiile purtate cu reprezentanții autorităților locale și ale structurilor deconcentrate, inclusiv cu Poliția rutieră, la nivel local există disponibilitate și interes pentru realizarea unui sens giratoriu la intersecția celor două drumuri naționale, avantajele fiind deosebit de importante: eliminarea riscurilor de accidente rutiere, fluidizarea traficului și creșterea vitezei de deplasare pe cele două drumuri naționale.

Având în vedere faptul că intersecția se situează în afara localității și poate fi realizată cu mai puțină dificultate decât alte sensuri giratorii, vă rog să mă sprijiniți, domnule ministru, și să sprijiniți demersul de a amplasa un sens giratoriu la intersecția D.N. 1F cu D.N. 19A, în județul Satu Mare”.

 

20 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    Pe bune? :)))))))))))))). NU ca nu m-as astepta sa spuna asa ceva. Buna asta oricum:)))))

  2. SupoziTHOR Răspunde

    Dacă nu se pricepe, de ce nu tace?
    Nu este suficient să fii prost dacă nu semnalezi?
    Stimabile “domn deputat” dacă tot vrei să faci ceva util, renunță la pensia specială pe care NU o meriți, dă-ți demisia din toate funcțiile pe care le deții și du-te de-ți fă meseria de frecător (sau șmirgheluitor 😉 ) de picioare (de scaun) de lemn, pe care ai terminat-o!

  3. Vizionarul Răspunde

    Bullshit! Alt vizionar, de data asta nu de Debrecen ci de Forestier! Hai sa ne băgăm in seama! Hai sa mai cheltuim aiurea niște bani!

  4. Gery Răspunde

    D-l Cozma. Va rog sa ne dati niste exemple, cand au fost acolo accidente, mai ales cu deces? eu in ultimele luni nu am citit de asemenea stiri. eu frecvent trec pe acolo, si inca nu m-am intalnit cu trafic mare in intersectie respectiva. deci sa lasam combinatiilte de 2 bani. Faceti acelas prostie ca si cu parcarile. Ce ati facut atunci? ati venit ca exemplu cu un oras ca Oradea, care si acum de 100 de ani a fost mult peste noi. De ce nu ati venit ca exemplu cu un oras, care acum 10-15 ani a fost in urma noastra, si acum ne-a depasit??? Sunt total de acord cu D-l SupoziTHOR. Dati demisia cat mai repede. Sa nu mirati, daca la urmatoarea alegere o sa iesiti pe ultimul loc. Hai, acasa cu tine, ca imi faci tensiune.

  5. vadimT Răspunde

    vrea sa dea la o firma ceva bani sa numara masinile vreo 3 luni si dupa aceea zice ca nu se merita . Niciodata n-am stat acolo din cauza circulatiei, ar fi o risipa de bani.

  6. Claudiu Răspunde

    “…Având în vedere faptul că intersecția se situează în afara localității și poate fi realizată cu mai puțină dificultate decât alte sensuri giratorii, vă rog să mă sprijiniți, domnule ministru, și să sprijiniți demersul de a amplasa un sens giratoriu la intersecția D.N. 1F cu D.N. 19A, în județul Satu Mare” – am reprodus din “solicitarea” dumneavoastra domnule deputat. Este evident de multa vreme ca gramatica limbii romane nu va merge, trist insa ca si la partea de exprimare sunteti departe de standardul minim. Deci, incercand a va indrepta in exprimare, retineti ca nu suna nici elevat, nici educat si nici profesionist sa repetati aceleasi cuvinte” să mă sprijiniți, domnule ministru, și să sprijiniți demersul”. Denota o clasa joasa si in nici un caz nu le va place celor ale caror voturi le asteptati. Si nu face cinste nici doctrinei liberale lipsa de cultura. Oare intelegeti esenta? Nu sunt convins 🙁

  7. desmaplan Răspunde

    Coszma, ..iarasi idei tampite !!!

  8. Traian Răspunde

    Eu ca locuitor al locaitatii Supuru de sus sustin propunerea! Au loc frecvente accidente deoarece se circula cu viteza prea mare dinspre Zalău catre Tasnad si nu mai acorda prioritate multi nefiind atenti la semnul mare” cedeaza trecerea”! Sper sa se realizeze un sens giratoriu mare care sa impiedice circulatia cu viteza prea mare!

    • radical2 Răspunde

      atunci sa incerce mai intai cu alte semne mai vizibile (un galben inermitent ceva sau desenat mare pe drum semnul cedeaza) . poate functioneaza si nu costa atat de mult. si nu se risipesc aiurea bani.

  9. S Răspunde

    Cu mult mai periculoasa e intersectia de langa aeroport, inspre Viile Satu Mare, acolo chiar ca sunt accidente. E la fel, un drum aglomerat in unghi drept se intersecteaza cu un drum mai putin circulat. Acolo ar trebui un sens girator nu langa Supur.

  10. cetatean Răspunde

    Nu sunt rautacios cu Adrian dar in intersectia respectiva nu-i nici trafic nici pericol .

    • darwin Răspunde

      Și este și ditamai intersecția. Nu ai ce face în schimb cu șoferii cu permis căpătat la reducere pe olx. Mai luați piciorul de pe pedala de accelerație fraților. Câteodată face diferența. Dar dacă voi vreți să constatați pe propria piele dacă mai funcționează legea selecției naturale … cine sunt eu să mă opun voinței idioților majoritari?😱

  11. Radu Răspunde

    Consider ca intersecția nu are probleme, e buna in starea actuala. Accinente se petrec din cauza unor inconstienti, iar acestia sunt periculosi chiar daca e giratoriu. Ii transmit la d-l Cozma o problema mai buna, in spate la scoala Avram Iancu din Satu Mare este o mica parcare, o alee auto si un trotuar, copiii nu pot circula in siguranță pe trutuar deoarece este ocupat de masini parcate. Copiii sunt nevoiți sa se deplaseze pe aleea unde circula masini si sunt expusi la pericole. Sunt multi copii de clase primare, care sunt mici si chiar greu de observat intre mașini. Va rog sa faceti demersuri ca in jurul scolilor sa avem trotuarele libere pt pietoni.

  12. bravo Răspunde

    BRAVO. ai nimerit-o ! chiar se impune 🙂 felicitări !

  13. c-block Răspunde

    Eu din ce în ce mai evident că voi aveți ceva înțelegere cu deputatul. Că în momentul în care debitează ceva și îi fabricați un articol pe un subiect artificial imediat apar comentariile de toate felurile și explodează traficul pe site. Cam asta faceți voi că în rest nimic.

  14. Beny Kira Răspunde

    Fac un apel la Primăria Satu Mare. Este nevoie de un sens giratoriu in fata la sediu Orizont de pe str. Botizului. Autobuzele intră foarte greu la garaj

  15. cizmaru Răspunde

    Hai sa facem la fiecare inrare in casa cite un sens giratoriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.