PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Deputatul Magyar Lóránd cere ministrului Agriculturii să-i ajute pe crescătorii de bovine de carne: fermierii sunt disperați!

Deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lóránd, a cerut ministrului Agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, să acorde ajutor de minimis și crescătorilor de bovine de carne, excluși prin Ordonanța de urgență a Guvernului.

Deputatul sătmărean consideră că tăierea acestui ajutor pentru crescătorilor de bovine de carne s-a făcut fără un motiv întemeiat și cere îndreptarea acestei greșeli cât mai rapid.

”Fermierii care cresc bovine de carne se gândesc cu îngrijorare la ziua de mâine, confruntându-se cu creșterea costurilor de producție și cu scăderea prețurilor de vânzare în condițiile în care subvențiile nu sunt suficiente”, a declarat deputatul Magyar Lóránd.

Parlamentarul sătmărean îi reamintește ministrului Florin- Ionuț Barbu că la audierile din Comisia de Agricultură din Camera Deputaților a promis că va remedia rapid această omisiune.

Astfel, deputatul Magyar Lóránd i-a adresat ministrului două întrebări pe această temă:

1.Considerați în continuare justificată acordarea aceluiași sprijin crescătorilor de bovine de carne cu cel acordat crescătorilor de vaci de lapte ?

2.Când veți remedia această omisiune, având în vedere că în curând se încheie anul 2023?