Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Deputatul Magyar Lóránd cere ministrului Agriculturii să-i ajute pe crescătorii de bovine de carne: fermierii sunt disperați!

Deputatul UDMR de Satu Mare, Magyar Lóránd, a cerut ministrului Agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, să acorde ajutor de minimis și crescătorilor de bovine de carne, excluși prin Ordonanța de urgență a Guvernului.

Deputatul sătmărean consideră că tăierea acestui ajutor pentru crescătorilor de bovine de carne s-a făcut fără un motiv întemeiat și cere îndreptarea acestei greșeli cât mai rapid.

”Fermierii care cresc bovine de carne se gândesc cu îngrijorare la ziua de mâine, confruntându-se cu creșterea costurilor de producție și cu scăderea prețurilor de vânzare în condițiile în care subvențiile nu sunt suficiente”, a declarat deputatul Magyar Lóránd.

Parlamentarul sătmărean îi reamintește ministrului Florin- Ionuț Barbu că la audierile din Comisia de Agricultură din Camera Deputaților a promis că va remedia rapid această omisiune.

Astfel, deputatul Magyar Lóránd i-a adresat ministrului două întrebări pe această temă:

1.Considerați în continuare justificată acordarea aceluiași sprijin crescătorilor de bovine de carne cu cel acordat crescătorilor de vaci de lapte ?

2.Când veți remedia această omisiune, având în vedere că în curând se încheie anul 2023?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.