PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Protest la Casa de Pensii Satu Mare. Angajații cer salarii mai mari

Angajații Casei Județene de Pensii Satu Mare au protestat, joi, 26 octombrie, pentru un sfert de oră, de la 10.00 la 10.15, în fața instituției. Ei sunt nemulțumiți de faptul că personalul din cadrul caselor teritoriale de pensii nu este plătit la nivelul personalului de la Casa Națională de Pensii București.

Redăm, mai jos, mesajul transmis:

,,Acțiunea de protest a avut loc în fața Casei Județene de Pensii, în condițiile în care proiectul de lege pentru egalizarea drepturilor salariale pentru funcții similare a primit aviz negativ din partea Guvernului României, iar la Senat proiectul a fost respins urmând să intre în dezbatere în Camera Deputaților.

Cu atât mai mult cu cât funcționarii din cadrul altor ministere (Ministerul Finanțelor, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, etc.) au salarii mai mari, angajații caselor teritoriale de pensii fiind discriminați și din acest punct de vedere, având printre cele mai mici salarii.

Activitatea nu a fost perturbată, fiind vorba de angajații nemulțumiți, care nu fac parte din sindicat, activitatea cu publicul a Casei Județene de Pensii derulându-se în condiții obișnuite”.