PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Pădurea câinilor abandonaţi din judeţul Satu Mare. Sunt aruncaţi şi lăsaţi să moară în chinuri

În ultimii ani, pădurea Mujdeni a devenit cunoscută sub denumirea de “Pădurea Câinilor Abandonați”. Săptămânal, tot mai mulți câini sunt lăsați în această zonă, devenind o problemă majoră atât pentru șoferi, cât și pentru Asociația FreeLife. Aceștia salvează aproximativ 20 de câini abandonați în pădure săptămânal.

Câinii sunt, în cea mai mare parte, lăsați în locuri potrivite pentru oprirea mașinilor, care nu oferă vizibilitate corespunzătoare. Adesea, acești câini sunt aruncați în pădure în pungi sau saci de gunoi, iar din nefericire, mulți dintre ei nu reușesc să supraviețuiască. Astfel, pădurea a devenit un loc plin de cadavrele acestor animale nevinovate.

Vicepreședinta Asociației FreeLife Satu Mare, Lontos Nicoleta, a făcut eforturi pentru a pune capăt acestui obicei oribil, încercând să obțină informații de la primăriile din zonă cu privire la situația din pădure. Cu toate acestea, fără prea mult succes. Până acum, doar o primărie a răspuns solicitării, declarând că nu are cunoștință despre situația aceasta.

„Se pare că autoritățile încă nu știu de unde să înceapă, iar noi ne luptam cu morile de vânt. Așa va fii și peste o săptămână și peste o lună și peste un an. Nu e destul să informam omul, trebuie sancționat[…] Nu se poate ca toată responsabilitatea  să fie lăsată pe spatele asociaților sau a unui singur adăpost ”, a spus Lontos Nicoleta.

Zilele trecute, voluntarii de la FreeLife au reușit să salveze opt câini abandonați în pădure. Acești câini vor primi tratamentul necesar și vor fi plasați în cămine.

În plus, pădurea s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi, cu deșeuri rămase pe tot teritoriul său. Cadavrele animalelor sunt lăsate în pădure, fără ca cineva să se ocupe de strângerea lor. Situația din pădurea Mujdeni a devenit o problemă urgentă, iar autoritățile sunt chemate să acționeze în interesul animalelor și al mediului înconjurător.