Ultima actualizare: ieri, 22:09

Locale

FOTO/VIDEO. Pădurea câinilor abandonaţi din judeţul Satu Mare. Sunt aruncaţi şi lăsaţi să moară în chinuri

În ultimii ani, pădurea Mujdeni a devenit cunoscută sub denumirea de “Pădurea Câinilor Abandonați”. Săptămânal, tot mai mulți câini sunt lăsați în această zonă, devenind o problemă majoră atât pentru șoferi, cât și pentru Asociația FreeLife. Aceștia salvează aproximativ 20 de câini abandonați în pădure săptămânal.

Câinii sunt, în cea mai mare parte, lăsați în locuri potrivite pentru oprirea mașinilor, care nu oferă vizibilitate corespunzătoare. Adesea, acești câini sunt aruncați în pădure în pungi sau saci de gunoi, iar din nefericire, mulți dintre ei nu reușesc să supraviețuiască. Astfel, pădurea a devenit un loc plin de cadavrele acestor animale nevinovate.

Vicepreședinta Asociației FreeLife Satu Mare, Lontos Nicoleta, a făcut eforturi pentru a pune capăt acestui obicei oribil, încercând să obțină informații de la primăriile din zonă cu privire la situația din pădure. Cu toate acestea, fără prea mult succes. Până acum, doar o primărie a răspuns solicitării, declarând că nu are cunoștință despre situația aceasta.

„Se pare că autoritățile încă nu știu de unde să înceapă, iar noi ne luptam cu morile de vânt. Așa va fii și peste o săptămână și peste o lună și peste un an. Nu e destul să informam omul, trebuie sancționat[…] Nu se poate ca toată responsabilitatea  să fie lăsată pe spatele asociaților sau a unui singur adăpost ”, a spus Lontos Nicoleta.

Zilele trecute, voluntarii de la FreeLife au reușit să salveze opt câini abandonați în pădure. Acești câini vor primi tratamentul necesar și vor fi plasați în cămine.

În plus, pădurea s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi, cu deșeuri rămase pe tot teritoriul său. Cadavrele animalelor sunt lăsate în pădure, fără ca cineva să se ocupe de strângerea lor. Situația din pădurea Mujdeni a devenit o problemă urgentă, iar autoritățile sunt chemate să acționeze în interesul animalelor și al mediului înconjurător.

 

8 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Tragic, dar inca nu am auzit ca Politia Animalelor sa fi amendat pe cineva care nu si-a sterilizat cainele “de rasa multipla”.

    • comentator Răspunde

      Nu există așa ceva! Ăia e ceva nou specific României, se cheamă rasa Strassenrasse (rasă de stradă tradus mot-a-mot)!!! 😵😉😂 Ca în orice domeniu în țara asta unii se fac că fac ceva dar au grijă să mai fie treabă și pentru mâine. În orice domeniu este valabil.

  2. Ion Răspunde

    E plin de haite de caini abandonati (unii periculosi) in toate zonele din jurul orasului unde am putea merge ca oameni sa stam putin la iarba verde. E rau si pentru ei, e rau si pentru noi. Problema incepe de la noi ca indivizi si ca societate si se termina la nivel de administratie care e clar depasita, incapabila sa isi faca treaba. Acum 30-40 de ani nu era asa…Ceva a decazut intre timp. Cred ca totusi de la administratie ar trebui initiata schimbarea spre mai bine. Aceia care nici acum inca nu stiu de unde sa inceapa. Poate ar trebui sa lase loc altora care stiu…

    • fraieru' Răspunde

      Amenzi mari și campanii de sterilizare care să fie câteodată subvenționate (adică cine dovedește că nu are bani să aibă posibilitatea să facă asta în anumite locuri în campanii organizate de primării). Sterilizării nu sunt ieftine și e și problema recuperării post-operatorii care nici aia nu e simplă. Dacă se continuă așa problema ajunge ca să nu mai poate fi controlată. Nu mai este mult. Aia că cățeii sunt prinși și aduși la adăpost nu rezolvă treaba. Sporul trebuie oprit.

  3. roco Răspunde

    Te contrazic Ioane,problema e la noi ca cetateni care ne cunoastem foarte bine drepturile dar ne ignoram obligatiile legale si mai ales morale! Ce sa faca administratia? Sa monteze camere 5G care sa te recunoasca dupa mers!? Ar fi o solutie,dar incalca dreptul la intimitate al penalilor si in plus costa foarte mult! Asa ca ramanem sa ne lamentam pe social media cat de inapoiati sunt multi dintre semenii nostri atat material dar mai ales moral!

    • bibisi Răspunde

      Acum 10 ani am fost la spanioli. Amenda în Barcelona pentru abandon de pui sau nevaccinare era între 900-1200 euro. Mă gândesc de atunci a mai crescut. Nici nu vezi câine fără stăpân pe străzi. Ca să vezi tot latini sunt și ei și delăsători, cu sfânta lor siestă. Nu am speranțe ca administrația să poată să țină pasul mai ales că mă îndoiesc că ar exista ceva voință în acest sens. Majoritatea au intersul ca această situație ambiguă să se perpetueze cât mai mult. Același lucru e și pentru casele de copiii instituționalizați. Apoi ne trezim mirați că sar gardul și cad pradă traficanților de carne vie. Că până să se întâmple așa ceva nimeni nu observă că lipsesc la apel. Oare????

  4. mihai Răspunde

    auzi la ei..cica vor in schengen

  5. Igen Răspunde

    Pe vremuri se făcea sopon din cotarle și blănurile aveau și ele rolul lor, amu au drepturi mai ceva ca humanoizii. Fir’a drecu de ei de kutya.
    In pădure mai au o șansa, mai o veverița mai un sendviș, mai un picior de trecător pe când la free life e vai șamar de Steaua lor, o locație dea dreptul jenanta situată la drecu in praznic ca dacă ploua acolo te Paște Crăciunul cât ca cei de la drumuri făcură ceva tentativa de poteca.
    Curentați, gazați și scapă lumea de o așa cheltuiala inutila.
    E destul cât cheltuim cu cei prinși la vămi încercând sa treacă frontiera spre west. Intreb și io: de ce naiba tre aia prinși, cazați, hrăniți etc. Ia dați-le la fiecare câte o pereche de căței d-astia și plimba dom-le Rexi pe fâșie pana te revendica Bangladesh-u’ sau ce țara o fi ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.