PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Inspectoratul Școlar nu știe câți elevi au probleme cu drogurile. Ce spune Anișoara Boitor

Inspectoratul Școlar Judeţean Satu Mare nu știe câți elevi au probleme cu drogurile în insittuţiiel de învăţământ. În cadrul conferinței de presă „Tot adevărul despre dependențe”,  susținută astăzi, inspectorul general școlar  Anișoara Boitor a explicat că instituţia pe care o conduce nu ştie câţi elevi au probleme de acest fel, şi a motivat acest lucru.

Anișoara Boitor a spus că atunci când se ridică suspiciuni de consum de substanțe, cazurile sunt încredințate autorităților. Cadrele didactice nu au competența de a certifica sau infirma aceste situații.

“ Nu este de competența cadrelor didactice. Atunci când este depistat un elev sau este o suspiciune, se anunță cei de la Antidrog și Crimă Organizată. Ei sunt cei care merg mai departe și certifică sau nu ”, a spus Anișoara Boitor.

Informațiile privind rezultatele anchetelor nu revin la Inspectoratul Școlar, deoarece mulți părinți aleg să nu le divulge.

„Protecția datelor cu caracter personal ne împiedică sau  îi împiedică pe dânșii să revină către noi. De cele mai multe ori părinții sunt cei care nu doresc să se afle rezultatul unei testări și din păcate noi nu avem astfel de informații”, a adăugat.