Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Inspectoratul Școlar nu știe câți elevi au probleme cu drogurile. Ce spune Anișoara Boitor

Inspectoratul Școlar Judeţean Satu Mare nu știe câți elevi au probleme cu drogurile în insittuţiiel de învăţământ. În cadrul conferinței de presă „Tot adevărul despre dependențe”,  susținută astăzi, inspectorul general școlar  Anișoara Boitor a explicat că instituţia pe care o conduce nu ştie câţi elevi au probleme de acest fel, şi a motivat acest lucru.

Anișoara Boitor a spus că atunci când se ridică suspiciuni de consum de substanțe, cazurile sunt încredințate autorităților. Cadrele didactice nu au competența de a certifica sau infirma aceste situații.

“ Nu este de competența cadrelor didactice. Atunci când este depistat un elev sau este o suspiciune, se anunță cei de la Antidrog și Crimă Organizată. Ei sunt cei care merg mai departe și certifică sau nu ”, a spus Anișoara Boitor.

Informațiile privind rezultatele anchetelor nu revin la Inspectoratul Școlar, deoarece mulți părinți aleg să nu le divulge.

„Protecția datelor cu caracter personal ne împiedică sau  îi împiedică pe dânșii să revină către noi. De cele mai multe ori părinții sunt cei care nu doresc să se afle rezultatul unei testări și din păcate noi nu avem astfel de informații”, a adăugat.

5 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    Felicitări doamna general!

  2. Janos Răspunde

    Dar Politia stie?
    Inainte a da titluri pompoase, ar fi bine sa va ganditi daca cineva poate detine astfel de date. Daca cineva ar sti cate persoane au probleme, atunci consumul de droguri ar fi eradicat.
    Dumneavoastra, puteti sa indicati o institutie care detine aceste date?

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      De fapt ideea este că pe nimeni nu interesează. Aici se vede eficiența ZERO a acelor acțiuni desfășurate în cadrul școlilor. În momentul de față traficanții au un avans mare, noi ne-am complăcut în situația iluzorie că noi suntem doar țară de tranzit. Uite că nu e așa! Azi un pompier drogat a accidentat pe trecerea de pietoni o fetiță din Maramureș care încerca să traverseze regulamentar pe trecerea de pietoni! Ce mai vreți? Iar cazurile depistate sunt sigur că sunt infime față de numărul real. Dar se vor face comisii, comitete, se va cerceta și se va aplica un alt plan de măsuri absolut steril. Rezultatul știi care va fi, nu?

  3. Adi Răspunde

    Razii si perchezitii prin scoli.

  4. Nagasaky Răspunde

    Asta ar fi cea mai bună soluție. Cu cât se aplică mai repede cu atât mai bine. Ar fi cazul să se sesizeze Poliția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.