PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Verificări făcute „cu forţa” în apartamente din Satu Mare. Prin ce a trecut o femeie!

O femeie din municipiul Satu Mare atrage atenția asupra modului în care două persoane care pretind că sunt de la o firmă de verificare a instalațiilor de gaze îi abordează pe sătmăreni. Ea are suspiciuni cu privire la modul în care operează acestea și se teme să nu cadă pradă unor înșelătorii.

Femeia, care locuiește pe bulevardul Sănătății din cartierul Micro 16, a povestit pentru PortalSM  i-au sunat la ușă două persoane având veste reflectorizante care s-au prezentat a fi de la firmă de verificări din Cluj şi au înștiințat-o că i-a expirat verificarea instalației de gaz. Femeia le-a spus să o lase 2 minute să verifice, pentru că din informaţiile ei verificarea expira de abia în luna ianuarie a anului viitor, doar că între timp persoanele respective au intrat peste ea, susține femeia, oarecum cu forța și au început să facă verificări.

Degeaba le-a explicat că verificarea expiră în luna ianuarie, aceștia au insistat că este nevoie de verificarea respectivă, iar la final i-au cerut suma de 200 RON. În primă fază femeia a refuzat să plătească, dar aceștia nu au vrut să părăsească apartamentul discutând cu șeful lor la telefon şi spunând că au terminat de făcut verificarea. Între timp, sătmăreanca a sunat proprietara apartamentului pentru a-i relata situația, iar aceasta s-a îngrijorat și i-a spus să plătească cei 200 RON doar ca să scape de cei presupușii angajați ai firmei respective.

Vreau să trag un semnal de alarmă tuturor sătmărenilor în special celor bătrâni să fie foarte atenți cui deschid ușa și să nu-i lase să intre în casă dacă nu sunt de acord pentru că nu mai pot scăpa de ei eu efectiv nu am putut scăpa și le-am dat banii ca să plece din casă”, a spus sătmăreanca pentru PortalSM.

Deocamdată, nu este foarte clar dacă persoanele respective sunt angajate la firma din Cluj sau nu, urmând a fi clarificate aceste aspecte. Şi modul în care a eliberat, aşa zisul proces verbal, dar şi factura pentru serviciile prestate ridică mari semne de întrebare.