Ultima actualizare: ieri, 15:49

Locale

Verificări făcute „cu forţa” în apartamente din Satu Mare. Prin ce a trecut o femeie!

O femeie din municipiul Satu Mare atrage atenția asupra modului în care două persoane care pretind că sunt de la o firmă de verificare a instalațiilor de gaze îi abordează pe sătmăreni. Ea are suspiciuni cu privire la modul în care operează acestea și se teme să nu cadă pradă unor înșelătorii.

Femeia, care locuiește pe bulevardul Sănătății din cartierul Micro 16, a povestit pentru PortalSM  i-au sunat la ușă două persoane având veste reflectorizante care s-au prezentat a fi de la firmă de verificări din Cluj şi au înștiințat-o că i-a expirat verificarea instalației de gaz. Femeia le-a spus să o lase 2 minute să verifice, pentru că din informaţiile ei verificarea expira de abia în luna ianuarie a anului viitor, doar că între timp persoanele respective au intrat peste ea, susține femeia, oarecum cu forța și au început să facă verificări.

Degeaba le-a explicat că verificarea expiră în luna ianuarie, aceștia au insistat că este nevoie de verificarea respectivă, iar la final i-au cerut suma de 200 RON. În primă fază femeia a refuzat să plătească, dar aceștia nu au vrut să părăsească apartamentul discutând cu șeful lor la telefon şi spunând că au terminat de făcut verificarea. Între timp, sătmăreanca a sunat proprietara apartamentului pentru a-i relata situația, iar aceasta s-a îngrijorat și i-a spus să plătească cei 200 RON doar ca să scape de cei presupușii angajați ai firmei respective.

Vreau să trag un semnal de alarmă tuturor sătmărenilor în special celor bătrâni să fie foarte atenți cui deschid ușa și să nu-i lase să intre în casă dacă nu sunt de acord pentru că nu mai pot scăpa de ei eu efectiv nu am putut scăpa și le-am dat banii ca să plece din casă”, a spus sătmăreanca pentru PortalSM.

Deocamdată, nu este foarte clar dacă persoanele respective sunt angajate la firma din Cluj sau nu, urmând a fi clarificate aceste aspecte. Şi modul în care a eliberat, aşa zisul proces verbal, dar şi factura pentru serviciile prestate ridică mari semne de întrebare.

16 comentarii

  1. -.- Răspunde

    Proasta mai esti femeie. Suna la politie nu proprietara.

    • Pepe Răspunde

      Nici acuma nu e târziu să facă o plângere la Politie,violare de domiciliu,amenintare,etc!Vorba aia: Pixul scrie!

  2. Adi Răspunde

    Ci Instal Serv Transilvania S.r.l.
    CUI 42057576
    J12/4813/2019
    Jud. cluj, sat floreşti com. floreşti, str. şesul de sus, nr.34h, parter, ap.1
    https://www.risco.ro/verifica-firma/ci-instal-serv-transilvania-s-r-l-cui-42057576

  3. Janika Răspunde

    Da este foarte adevarat cele relatate de “pagubit” Aceasta firma intra cu forta si chiar cu amenintarea intreruperi furnizari gazelor daca cei vizati nu-i lasa sa faca verificarea instalatiei de gaz. Aici E_ON este cel mai vinovat! Ei ca furnizori au obligatia de a instinta si de ce nu de a explica consumatorilor de obligatia de as face verificarile periodice.Ei doar pe factura au o mica rubrica cu atentionarea verificari de gaz.ceace poate trece neobservat de catre consumatorii. Da este foarte adevarat ca este obligatoriu verificarea gazului la perioada anuntata de furnizor.Consumatorul poate sa-si alega firma cu care doreste sa faca acea verificare,nu poti obliga tu ca firma “EK Instal” sa faca cu tine verificarea,ba mai mult cu 3-4 luni mai repede sa-i iei in fata la ceilalti. Rusine acestei firme.

    • consumator Răspunde

      @Janika, aceea verificare periodica expira in ianuarie 2024! Nici macar nu e expirat deci nu au nici un drept sa intrerupa furnizarea! De fapt intreruperea trebuie sa faca Eon si nu ei! Nu aveau ce cauta in apartament. Si la mine au venit acum vreo 2 ani si le-am spus raspicat ca la mine verificarea expira in decembrie si ei venisera in august! Plus ca am contract cu o firma care ma suna inainte ca vine (ca nu stau 24/24 acasa!) si vine regulat asa ca nu-mi mai bat capul cu treaba asta. Ca sa nu mai povestesc ca nu-mi cere bani ci aceea verificare apare la data proxima pe factura de gaz. Punct. Asta-i ceva firma care din astfel de chestii de pescuit/racolat clienti traieste. Eu i-am facut vant din scurt anno cand au sunat la poarta si la amenintarea ca imi intrerupe gazul le-am zis si eu vreo doua in limba romana. Bineinteles cu adaugirea ca sunt inginer, lucrez pe diverse instalatii si sunt mai mult decat lamurit de drepturi si ce obligatii am fata de ei. Incepand cu permiterea accesului la mine in casa. Le-am zis sa ma caute in decembrie la data cand expira verificarea sa vedem daca intre timp au facut-o ori ba! Bineinteles ca nu au mai venit. Sunt curios ce zice acum firma Petra care facuse inainte verificarea la instalatia de gaz in cazul de fata ca a venit o alta firma si practic i-a furat la propriu clientul!

      • Janika Răspunde

        @consumator. Asta am incercat sa evidentiez si eu! Nu au dreptul sa-ti intre in casa asa fara incuvintarea proprietarului si nu au dreptul sa-ti inchida gazul pentru acest fapt.Eu chiar fac ISCIRul si Verificarea gazului cu cei de la Petra si sunt multumit de servicile lor. Ma anunta din timp ca urmeaza sa vina si stabilim de comun accord cand si chiar la ce ora.

  4. Eu Răspunde

    Mai oameni buni,cate clase au astea? Ati vazut cum scrie o factura? Ce firma de 2 lei este sa lasi unul sa scrie in halul asta!

  5. ombre Răspunde

    intreb si eu cine le da dreptul sa intre in apartament daca proprietarul nu este de acord? poate doreste sa-si faca verificarea cu 3-4 zile inainte de expirare, daca firma are evidenta ca peste 2-3 saptamani iti expira verificarea iti lasa o instiintare in cutia postala cu un nr de telefon, si poti decide daca vrei cu ei sau cu alta firma . ce are de spus protectia consumatorilor, eon , si in Satu Mare nu sant firme acreditate , ce cauta cei din Cluj , si-au pierdut clientii in mosia d-ui Boc?

  6. [email protected] Răspunde

    ANAF nu se autosesizează, firma este obligată să dețină casă de marcat fiscală!
    Este interzis să se emită factură către persoanele fizice!!

  7. Ph Răspunde

    La Sea tariful este de aprox 165 ron, factura serviciului vine în poștă în aproximativ 2 luni de la verificare. Din păcate acțiuni de acest gen, ca și japca, cu reînnoiri de contracte la anumite servicii/utilități se întâmplă des, din cauza lipsei educației, a pedepselor mai dure cu girul autorităților care nu își asumă nicio responsabilitate. ”Fapta nu există” să trăiască!

  8. Radu Răspunde

    Cred ca cele relatate sunt reale. Aceeasi situație am pățit cu o firma similara din Baia Mare,doar ca eu nu i-am lasat sa intre. Eu am fost avertizat de firma la care am contractul de service al centralei ca sa nu las pe nimeni sa umble la instalația de gaz. Daca sunt probleme sa sun la nr te tel de pe centrala.

  9. Radu Răspunde

    Aceste firme incearca sa fure clienți. Exista o baza de date centralizare cu toate instalațiile verificate si termenul de valabilitate, doar ca aceste firme vin la tine mai devreme ca sa te verifice si sa devi clientul lor. Firma ta te anunta doar in ultima luna cand expira verificarea, firma din Cluj sau Baia Mare vine mai devreme tocmai ca sa fure clientul. Daca ii refuzi cin cu amenintari dar practic nu au ce sa iti faca.

  10. consumator Răspunde

    @Radu, foarte corect. Așa am procedat și eu și așa ar trebui să facă fiecare dintre noi când știe foarte bine că are contract cu o firmă autorizată ISCIR. Problema este că unii nu știu cum trebuie procedat plus că eu personal nu știu cât de legal este ca unii se folosesc de aceste evidențe și de aceste baze de date care nu sunt destinate publicului cu datele tale personale (care teoretic ar trebui să fie protejate, nu???) și apoi pe deasupra să vină pe capul tău cu amenințări. Nu este deloc în regulă! După mine nici nu este legal. Dar ca de fiecare dată în țara asta fiecare se folosește de poziția în care se află și noi ca și cetățeni pentru stat și pentru instituțiile sale suntem doar niște potențiali răufăcători. Ceea ce nu este OK deloc.

    • Alice Timciuc Răspunde

      Si pe noi ne-au sunat desi avem contract cu o firmă care face verificările periodic si numai anul viitor expiră verificarea. Sunt foarte insistenti, au sunat la toți vecinii. Unii nu au știut si i-au crezut.

      • consumator Răspunde

        Dacă ești sigur trebuie trimiși la plimbare. Poți să le pui în vedere că faci inclusiv reclamație și chemi și poliția dacă insistă. Plus să se legitimeze și să prezinte delegația de serviciu. Îți zic eu că nu au așa ceva. Merg la trânteală, adică iese ce iese. Sunt curios dacă lor li s-ar întâmpla ceva semănător la alte utilități ce ar zice. Sigur i-ar deranja și ar fi cei mai revoltați.
        PS. Întreruperea utilităților se face de către furnizor și nu de către ei și numai după un preaviz!!!! Ei eventual pot sesiza furnizorul că nu ești în ordine.
        PS2. Eu acasă am dosar pentru casă separat țin impozitele și extrasul CF, separat un dosar Iscir cu tot ce înseamnă gaz, separat apa, separat gunoiul etc. Dacă vii la mine acum duminica la ora asta atunci chiar acum îți prezint tot ce am cu tot cu avize sau facturi într-un minut. Le am retro pe ultimii 4-5 ani. La mine nu merge cu povești de astea vânătorești. Ăștia profită de necunoașterea lucrurilor de către oamenii simpli. E nesimțire curată și concurență neloială față de ceilalți de la care fură clienții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.