PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Drumul expres Satu Mare – Ungaria, mai aproape de realizare. Va avea 11 km și 4 benzi

Drumul expres Satu Mare – Ungaria este tot mai aproape de realizare. Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat, miercuri, 15 noiembrie, că a transmis la Agenția Națională pentru Achiziții Publice documentația de atribuire pentru construcția Drumului Expres care va asigura conexiunea dintre varianta de ocolire a municipiului Satu Mare și localitatea Oar (frontiera româno – ungară).

Drumul Expres Oar – Satu Mare, denumit “Someș Expres”, va avea o lungime de 10,83 kilometri cu 2 benzi pe sens, iar pe traseul lui vor fi construite:

,,Acest nou drum expres din România se va racorda la drumul expres M49 la granița cu Ungaria. Contractul tip Fidic roșu este finanțat prin Programul Transport și prevede o durată de execuție a lucrărilor de 24 de luni. Construcția acestui tronson de drum expres va genera dezvoltarea zonei tranzitate și crearea de noi locuri de muncă. După validarea documentației de atribuire, CNAIR va putea publica Anunțul de Participare aferent contractului pentru execuția lucrărilor, în cadrul căruia se va stabili și data de depunere a ofertelor”, a anunțat directorul CNAIR.