PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Angajații Casei de Asigurări din Satu Mare, protest în fața instituției

Angajații Casei de Asigurări din județul Satu Mare au ieșit în fața instituției cu pancarte în semn de protest. Aceștia sunt nemulțumiți de salarii și solicită majorarea acestora.

Este a șasea zi de protest, perioadă în care sunt asigurate doar urgențele, cu program scurt, o oră dimineața și una după-amiaza.

Protestul este organizat de Federația Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate (FSCAS), afiliată la Blocul Național Sindical. Pe perioada protestului, angajații asigură doar urgențele între orele 08.00-09.00 și 16.00-17.00, precum: serviciile pentru duplicarea cardurilor de sănătate, aprobări pentru aparate de oxigen, stome sau servicii necesare gravidelor ori persoanelor cu dizabilități.

Angajații Casei din Asigurări din Satu Mare anunță că vor ieși zilnic, câte o oră, în fața instituției, în semn de protest.

Blocul Național Sindical a anunțat la începutul lunii noiembrie că angajații caselor de asigurări de sănătate încep un protest pe perioadă nedeterminată:

„Blocul Național Sindical (BNS), alături de afiliatul său Federația Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, informează că începând de joi, 2 noiembrie 2023, angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ai Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate și ai Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești intră în protest generalizat pe perioada nedeterminată.”se arată în anunțul sindicatului.