Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

FOTO. Angajații Casei de Asigurări din Satu Mare, protest în fața instituției

Angajații Casei de Asigurări din județul Satu Mare au ieșit în fața instituției cu pancarte în semn de protest. Aceștia sunt nemulțumiți de salarii și solicită majorarea acestora.

Este a șasea zi de protest, perioadă în care sunt asigurate doar urgențele, cu program scurt, o oră dimineața și una după-amiaza.

Protestul este organizat de Federația Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate (FSCAS), afiliată la Blocul Național Sindical. Pe perioada protestului, angajații asigură doar urgențele între orele 08.00-09.00 și 16.00-17.00, precum: serviciile pentru duplicarea cardurilor de sănătate, aprobări pentru aparate de oxigen, stome sau servicii necesare gravidelor ori persoanelor cu dizabilități.

Angajații Casei din Asigurări din Satu Mare anunță că vor ieși zilnic, câte o oră, în fața instituției, în semn de protest.

Blocul Național Sindical a anunțat la începutul lunii noiembrie că angajații caselor de asigurări de sănătate încep un protest pe perioadă nedeterminată:

„Blocul Național Sindical (BNS), alături de afiliatul său Federația Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, informează că începând de joi, 2 noiembrie 2023, angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, ai Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București, ai Caselor Județene de Asigurări de Sănătate și ai Casei de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești intră în protest generalizat pe perioada nedeterminată.”se arată în anunțul sindicatului.

10 comentarii

  1. NH Răspunde

    O grămadă de tăietori de frunze la câini, cu program de lăuze și salarii mari.

  2. De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

    Digitalizați odată ce se poate și imediat nu mai e nevoie de o armată de inutili. De ce trebuie cărate încă rapoarte și alte lucruri în formă fizică dacă se cere și în format electronic? De ce sunt programele pe calculator și evidențele care se pot genera fără să-i pui la drum pe oameni cu coli ministeriale scoase pe imprimantă dacă nu sunt în stare să le folosească? Și de ce tot pică aplicația? Asta cu zburatul este valabil cam pest tot în sistemul bugetar. Banii economisiți astfel se pot întoarce în economie și în scurt timp max. 2 ani se vor vedea efectele. Numai de la pandemie încoace s-au mai angajat peste 400000 de speciali peste inutilii preexistenți! Și deja înainte de asta erau prea mulți!

    • Kuka Răspunde

      Cine să digitalizeze serviciile?
      Păi dacă 85-90% dintre angajații din servicii sunt afinii politrucilor care ne conduc sau lipitori de afișe prin campaniile electorale, ce să facă cu ei după digitalizare?
      Maxim 10-15% dintre ei sunt specialiști care fac, sărmanii, treaba celor numiți politic! Și, culmea, ei au cele mai mici salarii!! Am cunoștințe printre cei ce apar în poze, cunosc ce spun!

      • De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

        Crezi că nu știu asta și eu? Dar așa degeaba le tot mărești salariile că nu se va cunoaște veci în afară către pacienți în calitate.

  3. cetatean Răspunde

    Am lucrat si eu acolo 6 luni, sunt prea multi care nu au total o ora de lucru pe zi. Am sesizat acest lucru ca se poate face mai eficient si astfel sa avem salarii mai mari. Nu sa facut nimic. Cand sa vorbit despre acest lucru nimeni da absolut nimeni nu o vrut sa schimbe ceva.
    Nu cred ca greva e solutia, ca pana la urma cand jucam PUG toata ziua cu colegii era ok.
    Eram mai putini aveam macar jumate zi acoperit cu munca si salarii mai mari.

  4. Aspi Rina Răspunde

    Zollner,Drexi,Florisal vă așteaptă cu brațele deschise ! Asta dacă salariile intre 5000 și 10.000 de lei sunt prea mici pentru voi !

  5. stela Răspunde

    La ce mai platim asigurari daca nu putem face analize decat cu trimiteri si pentru care asteptam luni de zile.Cu banii retinuti pentru CAS mi-as putea permine lunar sa imi fac analize! Si la ce trebuie tinuta acolo o armata de oameni?

    • De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

      Că altfel colile ministeriale format A4 foarte inutile s-ar rătăci prin clădire? 😮🤔😉

  6. Mitru Răspunde

    Ești un idiot care a votat tot timpul pesede! Nu te justifica că nu ai fost la vot, sau că ai votat udemere!

  7. MUE Răspunde

    Va asteptam la privat. Cu picioare in cur si multa MUE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.