PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. TIR-uri încărcate cu haine și mobilier second-hand, interzise prin vama Petea

În perioada 25 – 27 noiembrie, comisarii de la Protecția Consumatorilor Satu Mare, la solicitarea Poliției, de Frontieră au desfășurat două acțiuni de control în vama Petea, pentru verificarea a trei transporturi de articole uzate – articole textile, articole de încălțăminte, mobilier, saltele, produse de uz casnic, ce urmau să ajungă la asociații din țară. Transporturile veneau din Germania și Franța.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că articolele uzate nu erau însoțite de documente care să ateste că au fost supuse operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție, astfel că nu a fost autorizată punerea pe piață a cantității de circa 1.8500 kg de articole uzate, în valoare de aproximativ 45.000 de lei.

Comisarii vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și nu vor permite intrarea pe teritoriul României a produselor care nu respectă prevederile legale în vigoare și care pot pune în pericol viața, sănătatea, securitatea sau interesele economice ale consumatorilor.