Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

FOTO. TIR-uri încărcate cu haine și mobilier second-hand, interzise prin vama Petea

În perioada 25 – 27 noiembrie, comisarii de la Protecția Consumatorilor Satu Mare, la solicitarea Poliției, de Frontieră au desfășurat două acțiuni de control în vama Petea, pentru verificarea a trei transporturi de articole uzate – articole textile, articole de încălțăminte, mobilier, saltele, produse de uz casnic, ce urmau să ajungă la asociații din țară. Transporturile veneau din Germania și Franța.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că articolele uzate nu erau însoțite de documente care să ateste că au fost supuse operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție, astfel că nu a fost autorizată punerea pe piață a cantității de circa 1.8500 kg de articole uzate, în valoare de aproximativ 45.000 de lei.

Comisarii vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și nu vor permite intrarea pe teritoriul României a produselor care nu respectă prevederile legale în vigoare și care pot pune în pericol viața, sănătatea, securitatea sau interesele economice ale consumatorilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.