PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Tolontan își încheie activitatea la GSP cu o poveste din Satu Mare

Cătălin Tolontan, coordonator editorial la Gazeta Sporturilor, a scris un ultim text în publicația la care a lucrat timp de 20 de ani. Jurnalistul își ia la revedere de la cititori, iar în textul său a ”strecurat” și o poveste din Satu Mare.

La despărțirea de cititorii alături de care a fost vreme de 20 de ani, Cătălin Tolontan spune că ,,m-am gândit că e timpul să vorbească doi dintre cititorii pasionați ai GSP: un handbalist sătmărean și fostul fotbalist stelist Iosif Vigu”. Bódi a fost handbalist la Olimpia Satu Mare, iar vecinul său de cartier, Vigu, a fost fotbalist, mare fotbalist, precizează Tolontan în textul său.

Sătmăreanul Bódi Rudolf citește Gazeta Sporturilor de 50 de ani. La început n-a fost plăcere, ci corvoadă. ,,Eram elev în clasa a treia eram la o clasă maghiară, din zona veche a orașului Satu Mare. Tatăl meu, Iuliu, venise din Ungaria. Se căsătorise cu mama, Paraschiva. Ea era din secuime. Nu-mi era ușor să învăț limba română”, își amintește Bódi. ,,Tata și-a dat seama că aveam nevoie de ceva care să mă ajute, dar să mă atragă. Și m-a luat cu el ca să citesc Sportul, cum se numea pe atunci Gazeta”.

În text se menționează și momentul desființării de către primărie a clubului de fotbal Olimpia Satu Mare, dar și crearea Olimpiei suporterilor.

,,În jurul lui Bódi s-a culcușit un grup din diverse generații, inclusiv mulți tineri. O echipă imposibil de făcut s-a făcut. O voce marginală, dincolo de reflectoare”, se precizează în text, acolo unde apare și o poză cu ,,o parte a trupei improbabile care a făcut imposibilul: au creat echipa Olimpia suporterilor, cu care au luat-o din liga a 5-a”.

Materialul complet poate fi citit AICI.