Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Tolontan își încheie activitatea la GSP cu o poveste din Satu Mare

Cătălin Tolontan, coordonator editorial la Gazeta Sporturilor, a scris un ultim text în publicația la care a lucrat timp de 20 de ani. Jurnalistul își ia la revedere de la cititori, iar în textul său a ”strecurat” și o poveste din Satu Mare.

La despărțirea de cititorii alături de care a fost vreme de 20 de ani, Cătălin Tolontan spune că ,,m-am gândit că e timpul să vorbească doi dintre cititorii pasionați ai GSP: un handbalist sătmărean și fostul fotbalist stelist Iosif Vigu”. Bódi a fost handbalist la Olimpia Satu Mare, iar vecinul său de cartier, Vigu, a fost fotbalist, mare fotbalist, precizează Tolontan în textul său.

Sătmăreanul Bódi Rudolf citește Gazeta Sporturilor de 50 de ani. La început n-a fost plăcere, ci corvoadă. ,,Eram elev în clasa a treia eram la o clasă maghiară, din zona veche a orașului Satu Mare. Tatăl meu, Iuliu, venise din Ungaria. Se căsătorise cu mama, Paraschiva. Ea era din secuime. Nu-mi era ușor să învăț limba română”, își amintește Bódi. ,,Tata și-a dat seama că aveam nevoie de ceva care să mă ajute, dar să mă atragă. Și m-a luat cu el ca să citesc Sportul, cum se numea pe atunci Gazeta”.

În text se menționează și momentul desființării de către primărie a clubului de fotbal Olimpia Satu Mare, dar și crearea Olimpiei suporterilor.

,,În jurul lui Bódi s-a culcușit un grup din diverse generații, inclusiv mulți tineri. O echipă imposibil de făcut s-a făcut. O voce marginală, dincolo de reflectoare”, se precizează în text, acolo unde apare și o poză cu ,,o parte a trupei improbabile care a făcut imposibilul: au creat echipa Olimpia suporterilor, cu care au luat-o din liga a 5-a”.

Materialul complet poate fi citit AICI.

6 comentarii

  1. USR PLUS (căcat) Răspunde

    O poveste nefericită. Un om de paie.

    • Laci Răspunde

      Sper ca povestea ta va fii cu final mai fericit! Cat de prost trebuie sa fii!?

    • c-block Răspunde

      Nu e un om de paie. E un mercenar Ringier. E o mică-mare diferență. În cazul de față “și-a luat adio” cu mare grijă și a scos de la naftalină un articol probabil de multă vreme scris despre ceva care nu poate provoca “tulburări digestive” la mai nimeni despre ceva care de fapt nu interesează pe nimeni. Că dacă vroia putea să scrie ceva de răsunet un material despre Jiul Petroșani sau FC Onești. Că avea bugăt despre ce scrie. Aiai. Sau cum a luat titlul Oțelul Galați. Așa în schimb a reîncâlzit o ciorbă veche și neinteresantă, insipidă, fără vreumninteres pentru 99,99 la sută dintre cititori. Subiect ales cu foarte mare grijă. Mare ziarist care lansează subiecte la comandă, ce mai! Oare ce grad are? 😮😫

  2. carcotas Răspunde

    Cica avea un salar de 30000 de euro…

  3. Bartok Răspunde

    Olimpia voluntarilor va avea soarta ediției print a GSP, dacă de echipă se mai ocupă Bretan în continuare lingăul lui Cozma.

  4. Mihaita Piticu' Răspunde

    O zis Radu Banciu ca Tolo ii un trantor, slab pregatit, mitic, care nu stie nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.