PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Urgențe stomatologice gratuite la UPU Satu Mare, în viitorul sediu extins

Urgențe stomatologice gratuite la UPU Satu Mare, în viitorul sediu extins al unității. Reușita îi aparține medicului stomatolog Cosmin Rațiu, președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi din județul Satu Mare. 

În cadrul proiectului de extindere a Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare s-a decis înființarea unui cabinet de urgențe stomatologice cu servicii gratuite. Anunțul a fost făcut de medicul stomatolog Cosmin Rațiu.

,,În cadrul acestei după-amieze am avut o întâlnire benefică cu domnul președinte al Consiliului Județean Pataki Csaba și domnul vicepreședinte Buzgău Oliviu, legat de înființarea cabinetului de urgente stomatologice în cadrul extinderii UPU Satu Mare. Cele doua oficialități au fost foarte deschise și doresc susținerea necondiționată a acestui proiect realizând importanța acestuia pentru întreaga populație. Directorul de Sănătate Publica, dr. Macrina Mihai, precum și președinta C.A.S Satu Mare, doamna Mihaela Curta, sunt printre principalii susținători ai acestui proiect. Punem la dispoziția cetățenilor un cabinet pentru urgențe medicale stomatologice, de care vor putea beneficia toți pacienții județului, iar costurile manoperelor vor fi gratuite”, a spus dr. Cosmin Rațiu.

Prezența acestui cabinet este foarte benefică în tratarea afecțiunilor care au un prag ridicat de durere, în cadrul afecțiunilor din sfera cavității bucale: afecțiuni sângerânde a pacienților cu comorbidități și boli cronice care nu pot fi tratate în cadrul unui cabinet stomatologic uzual. Totodată, pacienții care suferă traumatisme minore, lovituri de copite, pot beneficia de intervenția rapida a medicilor stomatologi.