PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Adrian Cozma, despre scumpirea apei în Satu Mare: ,,O țeapă dată sătmărenilor”

Adrian Cozma a vorbit, joi, în cadrul unei conferințe de presă, despre scumpirea apei potabile în județul Satu Mare, precizând că este vorba despre ”o țeapă dată sătmărenilor”. Cozma a menționat ”modul fraudulos prin care au fost gestionate proiectele cu finanțare europeană”.

,,Pentru că 25 de milioane de lei e una dintre ultimele țepe trase sătmărenilor de Academie prin intermediul Apaserv. La începutul anului 2023, tarifele Apaser au crescut cu până la 25%, fapt justificat de creșterea prețurilor la energie și felul în care guvernul, din care făcea parte și UDMR, a condus România. Ce însă a omis să vă spună distinsul edil sătmărean, omisiunea fiind însă în categoria minciunilor, că firma pe care o patronează de ani de zile a dat o țeapă de 25 milioane de lei pe care, însă, nu e dispus să și-o asume cu demnitate și onoare ci o pasează spre buzunarul sătmărenilor de rând”, a spus Adrian Cozma.

El a spus că sătmărenii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare din cauza modului în care Apaserv a gestionat proiectele cu finanțare europeană.

,,Din cauza modului ”fraudulos” și subliniez ”fraudulos”, în care angajații distinsului edil au gestionat proiectele cu finanțare europeană, finanțatorul a aplicat o serie de corecții financiare acelor proiecte fraudate, costurile suplimentare rezultate urmând a fi acoperite din buzunarele ”sătmăreanului de rând”, doar nu vă imaginați că un apropiat al edilului ar putea fi tras la răspundere, doar nu toți suntem ”sătmăreni de rând”, a mai spus Cozma.

El a prezentat și câteva date: