PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Dezastru într-o comună din Satu Mare. Canalizarea refulează, oamenii nu pot folosi rețeaua

Locuitorii din comuna Culciu, Cărășeu, se confruntă cu o problemă extrem de neplăcută. Oamenii spun că apa de canal contaminată, refulează în șanțuri, de aproximativ doi ani, iar firma responsabilă, Apaserv, pare să nu rezolve situația. De asemenea, aceștia nu pot folosi toaleta sau orice alt lucru racordat la canalizare deoarece nimic nu se scurge.

Locuitorii au semnalat de nenumărate ori către Apaserv această problemă, însă situația nu face decât să se agraveze. Ultimul incident a făcut ca oamenii să nu poată intra în case timp de două zile, iar Apaserv a rezolvat problema temporar. După 48 de ore, locuitorii se regăsesc în aceeași situație disperată.

Cu toate apelurile repetate la Apaserv, locuitorii susțin că soluțiile temporare nu rezolvă nimic pe termen lung, astfel s-a ajuns la doi ani de când oamenii din zona respectivă trăiesc un adevărat calvar.

„Ne confruntăm cu o situație oribilă de 2 ani de zile și firma responsabila (Apaserv) nu ia măsuri pentru remedierea situației. Apa ce o vedeți în șanț este apa de canal contaminată cu dejecții, cu un miros absolut oribil și este un focar de boli și infecții. Am semnalat de nenumărate ori către Apaserv problema respectivă, însă situația persista in continuare. Se remediaza pentru moment, iar nici o săptămână mai târziu suntem în aceeași situație. Deja de 2 ani de zile saptamanal dam telefoane la Apaserv, deja este prea de tot ca o asemenea companie sa nu poată găsi o soluție pe termen lung pentru aceasta problema. De exemplu, de aceasta data a fost nevoie de doua zile in care oamenii nu au putut intra in case din cauza apei, au venit cei de la apaserv au “remediat” problema si acum, 48 de ore mai tarziu, suntem in aceeasi situatie. Bineînțeles, în case nu se pot folosi toaletele sau orice alt lucru racordat la canalizare întrucât nimic nu se scurge”, a declarat pentru PortalSM o persoană din Culciu.