Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

VIDEO. Dezastru într-o comună din Satu Mare. Canalizarea refulează, oamenii nu pot folosi rețeaua

Locuitorii din comuna Culciu, Cărășeu, se confruntă cu o problemă extrem de neplăcută. Oamenii spun că apa de canal contaminată, refulează în șanțuri, de aproximativ doi ani, iar firma responsabilă, Apaserv, pare să nu rezolve situația. De asemenea, aceștia nu pot folosi toaleta sau orice alt lucru racordat la canalizare deoarece nimic nu se scurge.

Locuitorii au semnalat de nenumărate ori către Apaserv această problemă, însă situația nu face decât să se agraveze. Ultimul incident a făcut ca oamenii să nu poată intra în case timp de două zile, iar Apaserv a rezolvat problema temporar. După 48 de ore, locuitorii se regăsesc în aceeași situație disperată.

Cu toate apelurile repetate la Apaserv, locuitorii susțin că soluțiile temporare nu rezolvă nimic pe termen lung, astfel s-a ajuns la doi ani de când oamenii din zona respectivă trăiesc un adevărat calvar.

„Ne confruntăm cu o situație oribilă de 2 ani de zile și firma responsabila (Apaserv) nu ia măsuri pentru remedierea situației. Apa ce o vedeți în șanț este apa de canal contaminată cu dejecții, cu un miros absolut oribil și este un focar de boli și infecții. Am semnalat de nenumărate ori către Apaserv problema respectivă, însă situația persista in continuare. Se remediaza pentru moment, iar nici o săptămână mai târziu suntem în aceeași situație. Deja de 2 ani de zile saptamanal dam telefoane la Apaserv, deja este prea de tot ca o asemenea companie sa nu poată găsi o soluție pe termen lung pentru aceasta problema. De exemplu, de aceasta data a fost nevoie de doua zile in care oamenii nu au putut intra in case din cauza apei, au venit cei de la apaserv au “remediat” problema si acum, 48 de ore mai tarziu, suntem in aceeasi situatie. Bineînțeles, în case nu se pot folosi toaletele sau orice alt lucru racordat la canalizare întrucât nimic nu se scurge”, a declarat pentru PortalSM o persoană din Culciu.

10 comentarii

  1. De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

    Lucrare recent făcută cu cote verificate la mântuială drept urmare nu se scurge. Cam atâta valorează ce produce cimitirul de elefanți de la Apaserv. Că asta a ajuns. Dar când “distracția” asta se produce pe banii noștri și nu puțini deja e prea de tot. Dar e o problemă generală la ei, și în municipiu cam peste tot în ultimii ani e o problemă cu pozarea lucrărilor cum trebuie și cu cotele neverificate sau verificate superficial. Numai uitați-vă pe străzi cum băltește cu zile apa după o ploaie mocănească. Refuz să cred că asta nu vede cine ar trebui să vadă.

  2. Black Răspunde

    Apaserv….. strikes again. Servicii scumpe….. prea scumpe pentru ce oferă…… Dar văd că onor conducerea județului se complace cu situația. Ori au ceva rubedenii prin consiliu administratie sau angajate pe acolo.

  3. Varu Răspunde

    Mai mult,au băgat țevile la doi metri,iar contoarele le-au băgat în niște mizerii de bidoane la 30 de centimetri,care bineînțeles sunt pline cu apă.Dar nu ei sunt vinovați,cei care eu făcut proiectele și diriginții de șantier care închid ochii la mizeriile lor,dar pe bani ffff mulți

    • De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

      La toate reabilitările de canalizări din ultimii ani din oraș racordurile la rețea s-au făcut în contrapantă și la minim 10 cm mai sus decât racordul inițial existent. Drept urmare între fundul căminului de la racord și țeavă se adună o minunăție care nu vreau să descriu cum miroase vara. Pentru că nu are cum să se scurgă. Asta peste tot așa s-a făcut în zonă, am verificat (citez – “șefu nu te pricepi, așa e proiectul”. În paranteză sunt inginer instalații și lucrez pe șantiere la case, adică efectinv în execuție). După ce reclamația nu a avut nici o urmare am rezolvat problema în mod gordian. Adică am betonat fundul căminului și am ridicat până la cota de unde se scurge ce ar trebui să se scurgă. M-a costat un sac de ciment. Dar asta nu trebuia să se întâmple! Cam asta este nivelul competenței. EWu dinb experiență știu că dacă faci o prostie de asta aceea prostie generează altele, efectiv te obligă (acele canalizări sunt la rândul lor legate la altele) și te trage după ea. Cu cât se sparge buba mai târziu cu atât va fi scandalul mai mare. Dar se sparge vă zic eu sigur. Cine are ureche să audă.

  4. DNA Răspunde

    Pe ruta Păulești – Culciu – Valea vinului – Pomi e un dezastru total. Lucrările s-au făcut de mântuială, pe hârtie sunt ok, iar in teren nu au respectat proiectele tehnice, au furat tot ce se putea fura. Nu e greu DNA, trebuie sa ieși în teren sa verifici, iar cei care se fac vinovați sa plătească. DNA te rog să-ți faci treaba, să nu fii o instituție inutilă. Mulțumesc

    • -.- Răspunde

      Du-te la DNA si fa plangere daca nu-ti convinve. Ce crezi ca rezolvi cu comentariu care l-ai scris.

  5. Koni Răspunde

    Rezolvă șeful MAPN tot, reglează el contrapanta, doar lucrează la APASERV.

    • De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

      După tine crezi că totul se rezolvă așa? Mai urmează doar să apară și nelipsitul Cozma și promisiunile sale ieftine și neonorate? Ceva de genul scoatem o ordonanță de urgență? Cât de limitat intelectual poți fi ca să crezi ce ai afirmat?

  6. Koni Răspunde

    Dacă nu ai înțeles ironia ești mai “slab” decât pari!!!

    • De aici fiecare înțelege ce vrea Răspunde

      Atunci nu înțeleg cum de îți arde de glume în situația dată. E lucrare proaspăt făcută, nu cred că are mai mult de un an, nici măcar nu poți zice că e ceva vechitură ce trebuie reabilitată. Este clar greșeală de execuție și dacă a fost predată și recepționată de primărie atunci poate să se spele pe cap cu investiția. Acolo e baiul în țara asta că peste tot te lovești de astfel de mizerii de lucrări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.