PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Armata Română, contract uriaș cu compania ce are un service pentru tancuri în Satu Mare

Ministerul Apărării a încheiat un contract cu Rheinmetall pentru modernizarea completă a sistemelor de artilerie de apărare aeriană Oerlikon GDF, informează economica.net. Pentru compania din Düsseldorf, aceasta este prima comandă importantă din România, stat membru NATO și UE.

Valoarea comenzii este de circa 328 de milioane de euro, iar contractul include livrarea a patru sisteme, precum și instruire, piese de schimb și alte servicii. Două sisteme urmează să fie livrate în următorii doi ani și alte două în trei ani.

„Această comandă substanțială, pentru prima dată, din partea guvernului României, ne mărește prezența în Europa Centrală. De asemenea, subliniază rolul Rheinmetall ca furnizor principal de sisteme de apărare aeriană la sol. Mai mult, comanda va consolida capacitățile defensive ale UE și NATO pe flancul estic al Europei, lucru de care suntem foarte bucuroși”, afirmă Armin Papperger, președintele consiliului executiv al Rheinmetall AG.

Rheinmetall operează de câteva luni un hub de service, în județul Satu Mare, unde întreține și deservește vehicule militare. Centrul ocupă de întreținerea obuzierelor, a tancurilor Leopard 2 şi Challenger, vehiculelor de luptă Marder, a transportoarelor blindate Fuchs şi a camioanelor militare.