Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Armata Română, contract uriaș cu compania ce are un service pentru tancuri în Satu Mare

Ministerul Apărării a încheiat un contract cu Rheinmetall pentru modernizarea completă a sistemelor de artilerie de apărare aeriană Oerlikon GDF, informează economica.net. Pentru compania din Düsseldorf, aceasta este prima comandă importantă din România, stat membru NATO și UE.

Valoarea comenzii este de circa 328 de milioane de euro, iar contractul include livrarea a patru sisteme, precum și instruire, piese de schimb și alte servicii. Două sisteme urmează să fie livrate în următorii doi ani și alte două în trei ani.

„Această comandă substanțială, pentru prima dată, din partea guvernului României, ne mărește prezența în Europa Centrală. De asemenea, subliniază rolul Rheinmetall ca furnizor principal de sisteme de apărare aeriană la sol. Mai mult, comanda va consolida capacitățile defensive ale UE și NATO pe flancul estic al Europei, lucru de care suntem foarte bucuroși”, afirmă Armin Papperger, președintele consiliului executiv al Rheinmetall AG.

Rheinmetall operează de câteva luni un hub de service, în județul Satu Mare, unde întreține și deservește vehicule militare. Centrul ocupă de întreținerea obuzierelor, a tancurilor Leopard 2 şi Challenger, vehiculelor de luptă Marder, a transportoarelor blindate Fuchs şi a camioanelor militare.


6 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    Il provocam pe Putin sa ne atace

  2. Golf Răspunde

    Furt. Armata este o gaură neagră prin care se fură cei mai mulți bani din această țară.

  3. Iulian Câcău Răspunde

    Romania trebuie sa iasa din NATO

    • ArthurM. Răspunde

      Mars acasa cu rahatul tau de AUR!!! Slugile lui Putin!

    • Etti Răspunde

      Alt prost atunci ești mîncat de viu și de puțin și de unguri și de chinezi așa mai avem o umbrela că dacă ne lăsăm pe seama UE vai și amar de noi sinul provocam pe puțin sau pe x sau pe y , ci pur și simplu trebuie sa avem și noi o armata mai modernă și dacă stai sa te uiți de peste tot se fura nevândut Iohannis cu bucata până când și zăcământul ceea ce este interzis de către constituție cel puțin așa era când făceam eu logică și constituție la școală . Cap aveți minte ce va mai trebuie ?!

      • Gheorghe Răspunde

        Ție sigur ceva școală că ești incoerent rău. Sau ai băut și încă se simte efectul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.