PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Clădirea unui internat din țară s-a prăbușit. Copii prinși sub dărâmături

ACTUALIZARE. Un elev a murit, iar alte trei eleve au fost rănite. Una dintre ele are „traumatisme severe, fiind intubată, în timp ce celelalte două victime sunt conștiente, cu diverse traumatisme”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență.

Autoritățile precizează că doi reprezentanți ai Ministerului Educației au plecat la fața locului, în Odorheiu Secuiesc, județul Harghita. Ministrul educației, Ligia Deca, a făcut apel la „autoritățile locale să trateze cu maximă responsabilitate gradul de siguranță pe care clădirile în care sunt copii îl oferă”.

Clădirea, construită în 1910, aparține Bisericii Catolice, iar incidentul s-a petrecut chiar în momentul în care copiii intrau în camere după orele de curs, potrivit reprezentanților primăriei.

Știrea inițială:

Copii prinși sub dărâmături, luni, 18 decembrie, după ce un perete s-a prăbușit la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc, a anunțat ISU Harghita. Trei au fost scoși, iar intervenția la fața locului este în desfășurare.

La Internatul Liceului Tamași Aron din localitatea Odorheiul Secuiesc din județul Harghita s-a prăbușit un perete, cu persoane surprinse sub dărâmături. Suprafața afectată este de aproximativ 200 metri pătrați, iar la locul intervenției au fost alocate două mașini de stingere, o descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ și trei echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Au fost extrase trei victime dintre care, una conștientă, una semiconștientă și una aflată în stop cardio respirator, cu manevre de resuscitare. O victimă aflată în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acesteia. Totodată, pentru optimizarea misiunii de răspuns, forțele de intervenție au fost suplimentate cu container multirisc, echipaj complet.

Echipele de căutare-salvare comunică verbal cu a patra victimă și acționează pentru scoaterea acesteia de sub dărâmături.