Ultima actualizare: ieri, 20:55

Naţionale

FOTO. Clădirea unui internat din țară s-a prăbușit. Copii prinși sub dărâmături

ACTUALIZARE. Un elev a murit, iar alte trei eleve au fost rănite. Una dintre ele are „traumatisme severe, fiind intubată, în timp ce celelalte două victime sunt conștiente, cu diverse traumatisme”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență.

Autoritățile precizează că doi reprezentanți ai Ministerului Educației au plecat la fața locului, în Odorheiu Secuiesc, județul Harghita. Ministrul educației, Ligia Deca, a făcut apel la „autoritățile locale să trateze cu maximă responsabilitate gradul de siguranță pe care clădirile în care sunt copii îl oferă”.

Clădirea, construită în 1910, aparține Bisericii Catolice, iar incidentul s-a petrecut chiar în momentul în care copiii intrau în camere după orele de curs, potrivit reprezentanților primăriei.

Știrea inițială:

Copii prinși sub dărâmături, luni, 18 decembrie, după ce un perete s-a prăbușit la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc, a anunțat ISU Harghita. Trei au fost scoși, iar intervenția la fața locului este în desfășurare.

La Internatul Liceului Tamași Aron din localitatea Odorheiul Secuiesc din județul Harghita s-a prăbușit un perete, cu persoane surprinse sub dărâmături. Suprafața afectată este de aproximativ 200 metri pătrați, iar la locul intervenției au fost alocate două mașini de stingere, o descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ și trei echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență.

Au fost extrase trei victime dintre care, una conștientă, una semiconștientă și una aflată în stop cardio respirator, cu manevre de resuscitare. O victimă aflată în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acesteia. Totodată, pentru optimizarea misiunii de răspuns, forțele de intervenție au fost suplimentate cu container multirisc, echipaj complet.

Echipele de căutare-salvare comunică verbal cu a patra victimă și acționează pentru scoaterea acesteia de sub dărâmături.

11 comentarii

  1. Varu Răspunde

    Acolo miroase a afacere ungurească,acel internat era închiriat primăriei adică statului român,se vede cu ochiul liber că acea clădire era de fapt o ruină.Dar nu avem voie să ne atingem de afacerile ungurești că s-ar ungurii în sus pentru faptul că avem ceva cu ei.

  2. Varu Răspunde

    In Satu Mare toate clădirile in general școli,internate săli de sport etc au fost renovate pe banii românilor iar acum sunt închiriate primăriei tot pe banii românilor.Iar în aceste școli și internate au acces doar copii de etnie maghiară.

    • ptr Varu Răspunde

      Te inseli amarnic, varule. Cele 3 licee maghiare din oras sunt in proprietatea bisericii reformate/romano catolice. Da, erau construite acu cateva sute de ani de stramosii nostrii, credinciosi maghiari.
      De ex. Kolcsey a fost renovat 90% din sprijinul Guvernului din Ungaria……deci unde-s banii romanilor???? Si expresia asta, “banii romanilor” e gresit. Eu sunt maghiar, dar poate platesc mai mult impozit decat tine…. si da, chiria e platita din impozitele cetatenilor romani si maghiari, exact cum sunt platite chirii si ptr Slavici, Dna Stanca etc, unde majoritar sunt copii romani….
      Deci mai incet cu prostii

      • Anonim Răspunde

        Mai taiati ba din ele cu guvernul ungariei. Se moare de foame in Ungaria. Cea mai saraca tara din UE. Daca tot e asa bine la Orban, mutati-va acolo. Cladirile vechi ar trebui expertizate regulat.

      • pop Răspunde

        I-a Mars tu cu ” stramosii nostrii, credinciosi maghiari” direct la Orban in cwur!!!!

  3. Roman Răspunde

    Hey Varu iara ungurul de vinā ???

  4. Tulcea Răspunde

    Nu va stresati, pe grupul proletar de facebook-SM NonStop antiPSD, antiungur deja s-au gasit vinovatii.

  5. Darwin Răspunde

    Totuși nu vă e puțin rușine? A murit un copil de 17 ani din vina unor idioți. Mai e puțin și începe corul bucuriei pevecistăpânilor că am scăpat de un pui de ungur? Nu crapă scoarța terestră sub voi? Nu e vina săracului copil că voi aveți în cap numai frustrări. Vă doresc să căpătați ceva asemănător dar dacă se poate înzecit. Că oricum țineți umbră degeaba pe planet Earth. Altă dată când un idiot drogat vă omoară copiii pe trecerile de pietoni numai curg valuri RIP-urile și bocetele că vai ce băiat de nota unșpe a fost cel în cauză! Cine vă credeți măi? Sunteți niște retardați cu diplomă de idioți desăvârșiți! Aici nu e treaba că e ungur sau român, că ce face statul român sau cel maghiar. Aici a murit un copil nevinovat. Sunte niște jeguri. Pentru binele societății sper că nu v-ați procreat până acum.

    • Charles Răspunde

      @Darwin, e dureros ce spun, dar cei mentionati (jeguri s.a.m.d.) din pacate sunt cel putin la a doua creanga pe arborele genealogic.

  6. Varu Răspunde

    Ungurii și țiganii se tot plâng că sunt discriminați!!!dar de fapt se autodiscrimineaza pentru faptul că nu vor să învețe limba țării a căror cetățeni sunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.