PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Lucrările avansează la Carei: bibiotecă cu parcare subterană şi bazin de înot

Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a efectuat o vizită de lucru, miercuri, la trei dintre cele mai semnificative proiecte de dezvoltare. Investițiile vizează construcția unei biblioteci cu parcare subterană, a unui centru recreativ cu bazin de înot și extinderea și modernizarea Grădiniței nr.3.

Valoarea totală a acestor proiecte este de de 41,5 milioane de lei.

Kovacs a subliniat că dezvoltarea orașului continuă grație fondurilor europene și a exprimat optimismul că trei noi obiective vor fi date în folosință în prima parte a anului viitor.

”Careiul continuă să se dezvolte prin intermediul proiectelor din fonduri europene. Având în vederea mersul bun al lucrărilor, în prima parte a anului viitor vom putea da în folosință alte trei obiective importante pentru orașul nostru. Pe locul fostelor sere vom avea o blibiotecă modernă, dotată cu o parcare subterană, la stadion vom avea un centru recreativ cu bazin de înot mare și unul pentru copii, un teren de sport sintetic, iar grădinița nr.3, care a fost reabilitată și extinsă cu un nou corp de clădire, va deveni cea mai modernă din Carei”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Viitorul centru multifuncțional va găzdui biblioteca, o sală de proiecție, o sală de meditație cu muzică ambiamentală și spații de recreere. Valoarea investiției pentru aceasta este de 23,1 milioane de lei, iar demisolul va găzdui o parcare cu 70 de locuri.

Centrul recreativ, evaluat la 13,7 milioane de lei, va include un bazin de înot de 25 de metri, un bazin pentru copii, o sală de gimnastică, un miniteren de fotbal și un șah în aer liber.

În ceea ce privește Grădinița nr.3, aceasta a fost reabilitată și extinsă cu un nou corp de clădire, transformându-se într-o instituție modernă. Proiectul, în valoare de 4,74 milioane de lei, cuprinde spații adaptate programului prelungit, o sală multifuncțională și un nou loc de joacă pentru copii.