Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

FOTO. Lucrările avansează la Carei: bibiotecă cu parcare subterană şi bazin de înot

Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a efectuat o vizită de lucru, miercuri, la trei dintre cele mai semnificative proiecte de dezvoltare. Investițiile vizează construcția unei biblioteci cu parcare subterană, a unui centru recreativ cu bazin de înot și extinderea și modernizarea Grădiniței nr.3.

Valoarea totală a acestor proiecte este de de 41,5 milioane de lei.

Kovacs a subliniat că dezvoltarea orașului continuă grație fondurilor europene și a exprimat optimismul că trei noi obiective vor fi date în folosință în prima parte a anului viitor.

”Careiul continuă să se dezvolte prin intermediul proiectelor din fonduri europene. Având în vederea mersul bun al lucrărilor, în prima parte a anului viitor vom putea da în folosință alte trei obiective importante pentru orașul nostru. Pe locul fostelor sere vom avea o blibiotecă modernă, dotată cu o parcare subterană, la stadion vom avea un centru recreativ cu bazin de înot mare și unul pentru copii, un teren de sport sintetic, iar grădinița nr.3, care a fost reabilitată și extinsă cu un nou corp de clădire, va deveni cea mai modernă din Carei”, a declarat primarul Eugen Kovacs.

Viitorul centru multifuncțional va găzdui biblioteca, o sală de proiecție, o sală de meditație cu muzică ambiamentală și spații de recreere. Valoarea investiției pentru aceasta este de 23,1 milioane de lei, iar demisolul va găzdui o parcare cu 70 de locuri.

Centrul recreativ, evaluat la 13,7 milioane de lei, va include un bazin de înot de 25 de metri, un bazin pentru copii, o sală de gimnastică, un miniteren de fotbal și un șah în aer liber.

În ceea ce privește Grădinița nr.3, aceasta a fost reabilitată și extinsă cu un nou corp de clădire, transformându-se într-o instituție modernă. Proiectul, în valoare de 4,74 milioane de lei, cuprinde spații adaptate programului prelungit, o sală multifuncțională și un nou loc de joacă pentru copii.

2 comentarii

  1. Krepekin Răspunde

    Sigur ,este frumos ceea ce a realizat din fonduri europene,domnul primar,,dar că din 2008 nu face audienta cu locatarii orașului ,asta alta chestie,și că treburile in privința blocului de pe Avram Iancu unde a avut loc deflagrația de gaz,asta iarăși o alta problema,bine,este cum este,poate sa miroseasca sub covor problemele.Dar tot înainte,Bravo Carei City,Oras pe nivel Austriac.

  2. Nagy Karoly Răspunde

    Careiul a fost un oras mai tare decat Satu Mare si pe vremea lui Ceausescu. No bine, sa respectam proportiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.