PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. La mulți ani, România! Defilare în centrul Sătmarului, de Ziua Națională

La mulți ani, România! Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat, în această dimineață, vineri, 1 decembrie, după ora 10.00, cu depuneri de coroane la busturile lui I.C. Brătianu și Iuliu Maniu, respectiv la statuia lui Vasile Lucaciu și la statuia Eroului Necunoscut. Evenimentul principal a început la ora 12.00, cu un ceremonial militar și religios.

Astfel, la ora 12.00, la monumentul Ostașului Român, evenimentul a debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național al României și oficierea serviciului religios, după care au avut loc alocuțiuni, un moment artistic, respectiv depuneri de coroane.

Ca în fiecare an, cel mai așteptat moment din programul de 1 Decembrie a fost parada militară. Oamenii s-au adunat în centrul municipiului Satu Mare pentru a participa la spectacolul pregătit cu ocazia Zilei Naționale a României.

Defilare în centrul municipiului Satu Mare:

Între orele 14.00 și 17.00 vor avea loc spectacole artistice la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar manifestările dedicate Zilei Naționale a României se vor încheia la ora 19.00, atunci când va avea loc o retragere cu torțe.

Retragerea cu torțe va avea loc pe traseul: Muzeul Județean, bulevardul I.C. Brătianu, strada Eugen Lovinescu, strada Gheorghe Lazăr, Instituția Prefectului, strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Transilvania, Primăria municipiului Satu Mare, Consiliul Județean și Centrul Militar Județean.

Programul complet, pe ore: