PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sătmărenii, exasperați de petarde! Câini pierduți în încercarea de a își găsi un refugiu

Tot mai multe postări sunt publicate în mediul online din cauza nemulțumirii pe care sătmărenii o au cu privire la „pușcarea” petardelor. Oamenii sunt nemulțumiți de modul în care sunt „aruncate” petardele pe străzi, oriunde și la orice oră, dar și de faptul că animalele sunt extrem de speriate.

Mai mulți sătmăreni au publicat sau distribuit imagini cu câini găsiți pe stradă, în această seară. De asemenea, pe grupurile de Facebook, și nu numai, sunt tot mai multe postări în care oamenii se plâng de faptul că, astăzi, a început să „bubuie” străzile din cauza petardelor.

Conform Legii privind regimul materiilor explozive, sancțiunile contravenționale au o valoare cuprinsă între 3.000 și 15.000 de lei. Totodată, utilizarea articolelor pirotehnice tip petardă poate fi sancționată contravențional cu amendă cuprinsă între 200 și 1.000 de lei.

Dintre animalele de companie, câinii sunt cei mai afectaţi de zgomotele petardelor şi ale artificiilor care marchează Revelionul şi e de datoria stăpânilor să facă în aşa fel încât să le uşureze patrupezilor corvoada de a trece peste această perioadă. Mulți câini ajung să se piardă în perioada aceasta, fie evadează de acasă, fie se smucesc și fug când sunt la plimbare pe stradă sau în pădure.