Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

Sătmărenii, exasperați de petarde! Câini pierduți în încercarea de a își găsi un refugiu

Tot mai multe postări sunt publicate în mediul online din cauza nemulțumirii pe care sătmărenii o au cu privire la „pușcarea” petardelor. Oamenii sunt nemulțumiți de modul în care sunt „aruncate” petardele pe străzi, oriunde și la orice oră, dar și de faptul că animalele sunt extrem de speriate.

Mai mulți sătmăreni au publicat sau distribuit imagini cu câini găsiți pe stradă, în această seară. De asemenea, pe grupurile de Facebook, și nu numai, sunt tot mai multe postări în care oamenii se plâng de faptul că, astăzi, a început să „bubuie” străzile din cauza petardelor.

Conform Legii privind regimul materiilor explozive, sancțiunile contravenționale au o valoare cuprinsă între 3.000 și 15.000 de lei. Totodată, utilizarea articolelor pirotehnice tip petardă poate fi sancționată contravențional cu amendă cuprinsă între 200 și 1.000 de lei.

Dintre animalele de companie, câinii sunt cei mai afectaţi de zgomotele petardelor şi ale artificiilor care marchează Revelionul şi e de datoria stăpânilor să facă în aşa fel încât să le uşureze patrupezilor corvoada de a trece peste această perioadă. Mulți câini ajung să se piardă în perioada aceasta, fie evadează de acasă, fie se smucesc și fug când sunt la plimbare pe stradă sau în pădure.

2 comentarii

  1. 😮😵😪 Răspunde

    Este un stres inutil provocat de niște idioți care majoritatea nici de ei nu pot avea grijă dar au plăcerea asta prostească să provoace probleme pentru alții. Numai mergeți pe Ostrovului și vă lămuriți singuri. Nu cred că nu se știe asta unde trebuie. Eu aș căuta să reînființez secția de poliție ce era acolo. Asta până nu va fi prea târziu și ne vom trezi cu un ghetto mai ceva ca în vest. PS. Numai gândiți-vă că acei câini nu au auz uman ci infinit mai bun. E mai ceva ca în zilele astea s-ar trage cu tunul exact la urechea noastră. Nimeni nu zice să nu se facă dar totuși nu arunci petarde în curtea omului sau într-un grup de oameni așa de “glumă”. Ce să zic. cred că după Revelion UPU iar va fi plin. Ce este mai ieftin polițiștilor? Niște patrule în zonele astea sau salvarea și operațiile plus eventaule cheltuleli pe la tribunale???? Eu zic că prima. ca să nu mai vorbim că unii își pot pirede capacitatea de muncă. Că unii poate vor să lucreze. Aici nu m-am referit la idioții care aruncă petarde aiurea ci la partea vătămată.

  2. dany1988 Răspunde

    Sunt niste copilisme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.