PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Senatorul Turos Lorand, despre pericolul extremismului: ,,Parlamentul României a devenit un circ”

,,Parlamentul României a devenit un circ”, spune senatorul sătmărean Turos Lorand, în cadrul unei conferințe de presă. El a tras un semnal de alarmă, avertizând asupra pericolului extremismului.

Senatorul Turos Lorand s-a referit la ultimele scandaluri ce au avut loc în Parlamentului României, chiar în ziua în care a fost dezbătută legea bugetului de stat. Scandalurile i-au avut protagoniști pe cei de la AUR care, spune, senatorul sătmărean, au încercat să îi provoace pe parlamentarii UDMR

,,În acea zi în care s-a discutat bugetul, am discutat mai puțin despre buget. Parlamentul României a vednit un circ. Au venit la grupul UDMR cei de la AUR, și nu numai, era și un parlamentar sătmărean care a venit, cred că locul lui e acolo, lângă AUR. Au venit să ne provoace, să fie un scandal, dar nu au reușit pentru că noi n-am răspuns la acea provocare”, a spus Turos Lorand.

Senatorul sătmărean avertizează că extremismul reprezintă un pericol real pentru întreaga societate românească, mai ales că anul viitor urmează o serie importantă de alegeri.

,,Parlamentul ar trebui să fie un for unde dezbatem propuneri, idei și nu un for unde unii extremiști vor să bage pumnul în gură celor care nu sunt de acord cu ei. Dacă ne uităm la anul viitor, e un pericol real ca aceste voci extremiste să capete puteri și să devieze țara de calea pro europeană”, a mai precizat Turos Lorand.