PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un oșan cere lămuriri la Curtea Constituțională. Nu scrie cât de drogat poți conduce mașina

Un oșan prins drogat la volan cere lămuriri la Curtea Constituțională. Asta pentru că nu se specifică exact nivelul de droguri în sânge peste care nu poți conduce mașina.

Potrivit informațiilor PortalSM, bărbatul a fost trimis în judecată pentru că a condus un autoturism având o concentrație mai mare de 50 ng/ml tetrehidracanabinol. Doar că acesta a sesizat Curtea Constituțională întrucât legislația a rămas deficitară: nu există un prag valoric prin care să se instituie o prezumție relativă pentru ca persoana ce desfășoară activitatea de conducere a unui autoturism pe drumurile publice să se afle sub influența substanțelor psihoactive. Concret, nu scrie exact cât de drogat poți conduce mașina.

Legiuitorul a omis cu desăvârșire să specifice un prag valoric privind concentrația de stupefiante în organism care să instituie prezumția de incapacitate de a putea conduce autovehicule din cauza efectului substanțelor psihoactive.

Așadar, pentru că nu se specifică exact nivelul de droguri în sânge peste care nu poți conduce mașina, oșanul a sesizat Curtea Constituțională, sesizare ce a fost admisă: (…) ,,admite cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 336 alin. 2 Cod Penal, invocată de inculpat”.