Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

Un oșan cere lămuriri la Curtea Constituțională. Nu scrie cât de drogat poți conduce mașina

Un oșan prins drogat la volan cere lămuriri la Curtea Constituțională. Asta pentru că nu se specifică exact nivelul de droguri în sânge peste care nu poți conduce mașina.

Potrivit informațiilor PortalSM, bărbatul a fost trimis în judecată pentru că a condus un autoturism având o concentrație mai mare de 50 ng/ml tetrehidracanabinol. Doar că acesta a sesizat Curtea Constituțională întrucât legislația a rămas deficitară: nu există un prag valoric prin care să se instituie o prezumție relativă pentru ca persoana ce desfășoară activitatea de conducere a unui autoturism pe drumurile publice să se afle sub influența substanțelor psihoactive. Concret, nu scrie exact cât de drogat poți conduce mașina.

Legiuitorul a omis cu desăvârșire să specifice un prag valoric privind concentrația de stupefiante în organism care să instituie prezumția de incapacitate de a putea conduce autovehicule din cauza efectului substanțelor psihoactive.

Așadar, pentru că nu se specifică exact nivelul de droguri în sânge peste care nu poți conduce mașina, oșanul a sesizat Curtea Constituțională, sesizare ce a fost admisă: (…) ,,admite cererea de sesizare a Curții Constituționale cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 336 alin. 2 Cod Penal, invocată de inculpat”.

6 comentarii

  1. 🤒🤒🤒 Răspunde

    ARE DREPTATE 😂😂😂

  2. Jenny Dopp Răspunde

    Daca esti drogat ce mai conteaza ??!!La puscarie cu toti drogatii care conduc masini sub influenta oricarei cantitati de drog !!!

    • @ Răspunde

      Si pentru banalul spay de nas care da rezultat pozitiv? Eventual de medicatia prescrisa de medic pe reteta care nu efect halucinogen dar iti indoaie testul? Utilizatorii acestora tot drogati sunt?

  3. Gheorghe Răspunde

    …. de parcă el știe să numere!?😵

  4. a Răspunde

    Din pacate tot astia jmekeri gasesc portite.
    25 la suta din drog test sunt fals pozitive.
    L-au luat pe unul cu dureri de sale si ceva antiinflamatoare ca drogat. Esti racit si bagi vreo 3 paracetamoale in 10 ore, iar e bai.
    Cred ca avem de lucrat la lege si proceduri. Nu cred ca paracetamol/antinflamatoare etc pot fi considerate droguri de risc.
    Fac o paralela. Se inveteaza un super aparat care detecteaza alcoolul consumat cu 3 luni in urma. Bagi un concediu… o pizii… sampanii, alcoale la greu. Iar dupa 4-5 zile cand ajungi acasa si nici n-ai baut alcoale de 6 zile iti iese pozitiv.
    La.droguri aparatul merge uneori si mai mult in spate.
    Intrebarea care se pune: ce facem? Le.pastram.? plimbam nevinovati in instante etc? Ii consiseram victime colaterale?
    * e clar ca osanul incearca sa scape fiind fumat greu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.