PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Fermierii au deblocat vama Urziceni. Prefectul le-a ascultat problemele

Vama Urziceni a fost deblocată, în această după-masă, miercuri, 17 ianuarie, după ce protestatarii, fermieri și transportatori, au stat de vorbă cu prefectul județului Satu Mare, Radu Roca.

Fermierii și transportatorii au deblocat vama Urziceni, asta după ce în mijlocul lor și-a făcut apariția prefectul Radu Roca. Reprezentantul guvernului în teritoriu le-a ascultat problemele și i-a asigurat pe protestatari că va face tot posibilul pentru ca situația să fie rezolvată.

,,Am fost și voi fi alături de dumneavoastră, mereu ușa Instituției Prefectului este deschisă fermierilor. Ca și până acum, aș dori să discutăm doleanțele, ca să le trimit la Ministerul Agriculturii. Sunt conștient de complexitatea problemelor pe care le întâmpinați, dar pot să zic că sunt convins că prin discuții civilizate cu dumneavoastră și conlucrare putem găsi soluții pentru a depăși această perioadă dificilă. Prin dialog, nu prin acțiuni provocatoare”, le-a spus prefectul Radu Roca protestatarilor.

Fermierii și transportatorii sunt nemulțumiți de accizele mari la motorină, prețurile RCA, dar și de schimbările legislative propuse de Guvern.

Revendicările protestatarilor: