Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

VIDEO. Fermierii au deblocat vama Urziceni. Prefectul le-a ascultat problemele

Vama Urziceni a fost deblocată, în această după-masă, miercuri, 17 ianuarie, după ce protestatarii, fermieri și transportatori, au stat de vorbă cu prefectul județului Satu Mare, Radu Roca.

Fermierii și transportatorii au deblocat vama Urziceni, asta după ce în mijlocul lor și-a făcut apariția prefectul Radu Roca. Reprezentantul guvernului în teritoriu le-a ascultat problemele și i-a asigurat pe protestatari că va face tot posibilul pentru ca situația să fie rezolvată.

,,Am fost și voi fi alături de dumneavoastră, mereu ușa Instituției Prefectului este deschisă fermierilor. Ca și până acum, aș dori să discutăm doleanțele, ca să le trimit la Ministerul Agriculturii. Sunt conștient de complexitatea problemelor pe care le întâmpinați, dar pot să zic că sunt convins că prin discuții civilizate cu dumneavoastră și conlucrare putem găsi soluții pentru a depăși această perioadă dificilă. Prin dialog, nu prin acțiuni provocatoare”, le-a spus prefectul Radu Roca protestatarilor.

Fermierii și transportatorii sunt nemulțumiți de accizele mari la motorină, prețurile RCA, dar și de schimbările legislative propuse de Guvern.

Revendicările protestatarilor:

  • Plafonarea RCA la 5.000 lei și suspendarea valabilității poliței când mașina nu este folosită;
  • Măsuri de fluidizare a traficului în vămi, scutiri de controale;
  • Toleranță la depășirea greutății;
  • Modificări la controlul rovignetei, greutății la vamă;
  • Alocații de hrană și cazare neimpozabile;
  • Reglementări de concurență loială la transportatori;
  • Recuperarea unui procent din acciza la combustibil;
  • Control vamal pentru camioanele ucrainene.

4 comentarii

  1. 💩Oligifren💩 Răspunde

    😅🤣🤦‍♂️..Săraci oameni vorbesc cu reprezentantul p..i…🤦‍♂️tembelu ăsta pe numele lui Roca chipurile prefect 🤦‍♂️..numit de vataful Govor în funcție chiar că ne amintește de origini..🤣😅..Maimuță..🤣😅 face figurație în fața unor oameni ce chiar lucrează și produc ceva el care nu poate lega 2 cuvinte și nu lasă nici umbră pe pământ..🤦‍♂️ești in campanie electorală să iasă Gabor primar așa-i. ✌..mare om mare caracter..💩..chipurile român..😅🤣

  2. Calin Culcean Răspunde

    In sparele acestui asa-zis protest se afla seful ITM Satu Mare, Cristian Sasu.

  3. kati Răspunde

    Cererile sînt juste și corecte, dar cînd un președinte semnează acord de ajutor liber și necondiționat Ucrainei atunci cine poate opri importurile din Ucraina și TIR-rurile ucrainiene care cred că nu plătesc nimic numai distrug totul

  4. Ilie Răspunde

    Mie personal mi-a plăcut tare mult atuncea când domnul Roca a întrebat despre rotația culturilor cu un zambet înțelegător pe față. Atuncea mi-am dat seama că nu numai că se pricepe dar și ascultă pe toată lumea care sa spună păsurile ei. Așea prefect mai rar ESTE REPREZENTATUL GUVERNULUI IN TERITORUL JUDEȚULUI nu uitați!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.