PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Italian prins beat la volan în judeţul Satu Mare. “Nu ştiam că e interzis. În Italia e permis”

Italian prins beat la volan în judeţul Satu Mare. Un cetățean italian, cu domiciliul temporar în Medieșu Aurit, a ajuns în fața instanței după ce a fost oprit pentru depășirea limitei de viteză și prins beat la volan. El a fost trimis în judecată în această săptămână.

Potrivit informațiilor PortalSM, în 27.10.2023, în jurul orei 01:25, polițiștii au oprit autoturismul italianului pe DN 19 pentru viteza excesivă. După prezentarea actelor de la mașină, șoferul a declarat că își pierduse permisul și cartea de identitate.

Pentru că emana un miros de alcool, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, indicând o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a recunoscut consumul de alcool. Acesta a declarat că în seara zilei de 26.10.2023, în jurul orei 21-22:00 cu ocazia servirii mesei a consumat două pahare cu vin alb, circa 300 ml, la un restaurant local. Neavând țigări electronice, a luat decizia de a conduce către o stație de carburanți din Satu Mare pentru a-și cumpăra țigări. Acesta a fost însoțit de un coleg de muncă.

După ce a cumpărat țigările electronice de la benzinărie, a pornit iar spre Medieșu Aurit dar pe drum a fost oprit de poliţie.

Șoferul italian a afirmat că nu a știut că în România limita legală de alcoolemie în sânge la volan este zero. El a menționat că în Italia este permisă o alcoolemie de 0,5 gr/l în sânge.

Acum, cetățeanul italian urmează să fie judecat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.