Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Italian prins beat la volan în judeţul Satu Mare. “Nu ştiam că e interzis. În Italia e permis”

Italian prins beat la volan în judeţul Satu Mare. Un cetățean italian, cu domiciliul temporar în Medieșu Aurit, a ajuns în fața instanței după ce a fost oprit pentru depășirea limitei de viteză și prins beat la volan. El a fost trimis în judecată în această săptămână.

Potrivit informațiilor PortalSM, în 27.10.2023, în jurul orei 01:25, polițiștii au oprit autoturismul italianului pe DN 19 pentru viteza excesivă. După prezentarea actelor de la mașină, șoferul a declarat că își pierduse permisul și cartea de identitate.

Pentru că emana un miros de alcool, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, indicând o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a recunoscut consumul de alcool. Acesta a declarat că în seara zilei de 26.10.2023, în jurul orei 21-22:00 cu ocazia servirii mesei a consumat două pahare cu vin alb, circa 300 ml, la un restaurant local. Neavând țigări electronice, a luat decizia de a conduce către o stație de carburanți din Satu Mare pentru a-și cumpăra țigări. Acesta a fost însoțit de un coleg de muncă.

După ce a cumpărat țigările electronice de la benzinărie, a pornit iar spre Medieșu Aurit dar pe drum a fost oprit de poliţie.

Șoferul italian a afirmat că nu a știut că în România limita legală de alcoolemie în sânge la volan este zero. El a menționat că în Italia este permisă o alcoolemie de 0,5 gr/l în sânge.

Acum, cetățeanul italian urmează să fie judecat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

4 comentarii

  1. 😮😮😮 Răspunde

    Are dreptate, așa este la italieni. Și culmea cu toate astea la capitolul accidente făcute de cretini beți tot noi ducem grosul în Europa și nu ei. Să fie oare lipsa de educație de vină?

  2. Varu Răspunde

    Nu-i adevărat,nici în Italia n-ai voi cu alcool, dacă faci accident și ești băut ai belito

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.