PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

O adolescentă din Satu Mare a făcut praf economiile de 13.000 euro ale fratelui!

O adolescentă din județul Satu Mare a făcut praf economiile în valoare de 13.000 euro ale fratelui ei. Fata a cunoscut un băiat pe Instagram, care i-a promis „luna și stelele”, după ce a aflat de averea pe care fata o are în casă.

Potrivit informațiilor PortalSM, fratele adolescentei, muncitor în construcții, a reușit să strângă suma de 13.000 de euro. Bani pe care acesta i-a încredințat mamei și surorii sale, până la întoarcerea lui acasă.

Între timp, sora acestuia, în vârstă de 15 ani, a cunoscut un individ pe platforma “Instagram”, cu care a comunicat timp de mai multe luni. Tânărul i-a câștigat fetei încrederea, astfel că aceasta i-a povestit despre banii pe care îi are acasă. Aflând de suma semnificativă adunată de fratele ei, băiatul a început să folosească diverse pretexte pentru a împrumuta bani de la fată. A început cu sume mici, apoi sume mai mari, până când aceasta i-a dat băiatului toți banii fratelui ei.

Individul i-a spus că are probleme la mașină, apoi că mama sa este bolnavă, și multe alte pretexte până când fata a ajuns să îi dea acestuia în total 13.000 euro. În tot acest timp, tânărul nu muncea nicăieri, profitând de naivitatea fetei. Părinții acesteia l-au cunoscut pe tânăr și au observat că are bani mulți la el, însă nu le-a trecut prin minte nicio clipă că ar fi vorba chiar despre banii din casa lor.

Când a văzut că individul nu îi mai înapoiază banii, adolescenta a povestit familiei ce a făcut. Aceștia au încercat să ia legătura cu tânărul, iar acesta le-a promis că le va da toți banii înapoi, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Familia a apelat la ajutorul Poliției, în cele din urmă. Tânărul este, acum, judecat și urmează să își afle pedeapsa.