PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Şcoală de şoferi fictivă. Aventura penală a unui sătmărean care a codus cu permis fals

Un bărbat din județul Satu Mare a fost depistat la Vama Petea încercând să părăsească țara cu un permis de conducere fals. Bărbatul le-a spus polițiștilor că nu a știut faptul că școala de şoferi pe care a urmat-o este una fictivă. Chiar și așa, bărbatul s-a ales cu 11 luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit informațiilor PortalSM, șoferul a fost oprit la Punctul de Trecere al Frontierei Petea, pe sensul de ieşire din ţară. În timpul controlului, șoferul a prezentat permisul de conducere ucrainean pentru categoriile B1, B, cu valabilitate pana la data de 15.08.2048, document care s-a constatat că nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic.

Șoferul a declarat că în anul 2018 a participat la cursurile de pregătire teoretică și practică în Ucraina, după care a obținut permisul de conducere. Acesta a achitat suma de 270 de euro pentru școala de șoferi, bani pe care i-a înmânat colegului său ucrainean care l-a înscris la școală. Ulterior, a fost dus la o locație în apropierea frontierei, sub pretextul obținerii vizei de flotant.

Cu privire la şcoala de şoferi urmată, acesta a relatat că a luat ore de teorie, într-o sală în care se aflau mai multe persoane, ore care s-au ţinut în limba română, dar şi ore de conducere practică, cu o mașină inscripționată cu „Școală”. Examenul teoretic l-a susținut în limba română, în aceeași locație în care a semnat şi documentele pentru obținerea vizei de flotant.

După ce a susținut examenele teoretice si practice, i s-a spus că a promovat. Acesta a menţionat că nu s-a ocupat de întocmirea dosarului pentru şcoala de şoferi şi nu a efectuat vizitele medicale sau alte formalităţi.

Bărbatul a fost condamnat, joi, la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și la 60 de zile de muncă în folosul comunității.