Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

Şcoală de şoferi fictivă. Aventura penală a unui sătmărean care a codus cu permis fals

Un bărbat din județul Satu Mare a fost depistat la Vama Petea încercând să părăsească țara cu un permis de conducere fals. Bărbatul le-a spus polițiștilor că nu a știut faptul că școala de şoferi pe care a urmat-o este una fictivă. Chiar și așa, bărbatul s-a ales cu 11 luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit informațiilor PortalSM, șoferul a fost oprit la Punctul de Trecere al Frontierei Petea, pe sensul de ieşire din ţară. În timpul controlului, șoferul a prezentat permisul de conducere ucrainean pentru categoriile B1, B, cu valabilitate pana la data de 15.08.2048, document care s-a constatat că nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic.

Șoferul a declarat că în anul 2018 a participat la cursurile de pregătire teoretică și practică în Ucraina, după care a obținut permisul de conducere. Acesta a achitat suma de 270 de euro pentru școala de șoferi, bani pe care i-a înmânat colegului său ucrainean care l-a înscris la școală. Ulterior, a fost dus la o locație în apropierea frontierei, sub pretextul obținerii vizei de flotant.

Cu privire la şcoala de şoferi urmată, acesta a relatat că a luat ore de teorie, într-o sală în care se aflau mai multe persoane, ore care s-au ţinut în limba română, dar şi ore de conducere practică, cu o mașină inscripționată cu „Școală”. Examenul teoretic l-a susținut în limba română, în aceeași locație în care a semnat şi documentele pentru obținerea vizei de flotant.

După ce a susținut examenele teoretice si practice, i s-a spus că a promovat. Acesta a menţionat că nu s-a ocupat de întocmirea dosarului pentru şcoala de şoferi şi nu a efectuat vizitele medicale sau alte formalităţi.

Bărbatul a fost condamnat, joi, la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și la 60 de zile de muncă în folosul comunității.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.