PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Se anunță un protest la Satu Mare, în fața Prefecturii: „Nu vă mai suportăm trădările”

Mai mulți sătmăreni vor protesta în fața sediului Prefecturii Satu Mare în data de 10 ianuarie 2024, începând cu ora 11,00. Motivul protestului este cea de-a treia amânare a plății indemnizațiilor conform Legii 154/2021, destinate urmașilor românilor expulzați în 1940.

Evenimentul este organizat pentru a atrage atenția asupra situației delicate în care se află cei care care ar trebui să beneficieze de aceste indemnizații conform prevederilor legale. În cadrul protestului, participanții vor depune un memoriu-protest în speranța că autoritățile vor lua măsurile necesare pentru a remedia situația și pentru a asigura respectarea drepturilor stipulate în Legea 154/2021.

Reprezentanții filialei Carei subliniază că prezența lor va fi una pașnică și respectuoasă, fără a genera tulburări în liniștea publică. Scopul principal al protestului este de a aduce în atenția opiniei publice și a autorităților situația de neîndeplinire a drepturilor legale ale minoritarilor în cauză, conform legislației în vigoare.

Guvernanții nesimțiți s-au bazat mereu pe tăcerea noastră, la fel și parlamentarii care au votat împotriva acordării din ianuarie 2024 de indemnizații și pentru urmașii românilor persecutați etnic. […] Ne vom aduna toți urmașii românilor care s-au jertfit  pentru păstrarea identității noastre naționale și ne vom cere drepturile până când le vom primi. Nu vă mai suportăm trădările”, este mesajul transmis de Asociația Județeană Satu Mare a Românilor Refugiați, Expulzați și Deportați în Urma Dictatului de la Viena din 30 august 1940.