PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un adolescent a scos maceta la poliţişti: “Vă iau capul”. Familia nu-i acceptă iubita din Satu Mare

Un adolescent de 14 ani a scos maceta la poliţiştii care au venit să îl calmeze, în urma unui scandal pe care l-a avut cu propria familie, supărat că nu îi acceptă iubita din Saut Mare. La doar 14 ani a o relaţie de conbucinaj cu o minoră din judeţul Satu Mare, informează bihon.ro.

Scandalul a avut loc pe 16 august 2023, cu puțin înainte de ora 17, când o femeie dintr-un sat de lângă Salonta suna la 112 și anunța că nepotul său a provocat un scandal în familie. Totul, pe fondul unor neînțelegeri legate de o relație de concubinaj pe care băiatul de 14 ani o avea cu fată de aceeași vârstă, din Satu Mare.

Spre locuința familiei s-au îndreptat un agent-șef și o polițistă, care au fost întâmpinați într-un mod agresiv de către nepotul reclamantei. ”Inculpatul s-a îndreptat amenințător către cei doi agenţi, în timp ce gesticula cu o macetă și profera amenințări cu moartea la adresa acestora, fiind însă oprit de către tatăl său vitreg”, s-a arătat ulterior în rechizitoriu.

Incidentul a fost înregistrată audio-video cu aparatul tip ”body worn cam” pe care îl purta unul dintre polițiști. Băiatul i-a înjurat și i-a amenințat fără încetare pe agenți: ”Vă iau capul cu sabia! (…) în gură de gras, tu cu mine te pui? Te omor!”

Într-o astfel de situație, cei doi agenți au solicitat sprijin din partea altor echipaje. Doar așa a putut fi liniștit adolescentul care a fost încătușat și dus la sediul Poliției.

Înainte de Crăciun, Judecătoria Salonta i-a aplicat minorului acuzat de ultraj măsura asistării zilnice pe o perioadă de patru luni, timp în care el trebuie să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională.