PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un șofer judecat pentru că a băgat în spital un motociclist crede că e nevinovat. Ce explicație a dat

Un șofer judecat pentru că a băgat în spital un motociclist crede că e nevinovat. Bărbatul nu s-a asigurat, iar din cauza lui un motociclist a stat nu mai puțin de trei luni în spital. Cu toate că a fost trimis în judecată, individul consideră că nu e vinovat. 

Potrivit informațiilor PortalSM, șoferul, aflat la volanul unui autoturism, la punerea în mișcare de pe loc, nu a acordat prioritate unei motociclete care circula regulamentar din spate, obligându-l pe conducătorul motocicletei să frâneze pentru a evita coliziunea. Acesta din urmă s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil, suferind răni care au necesitat pentru vindecare 95-100 zile de îngrijiri medicale. După producerea accidentului, conducătorul auto și-a continuat deplasarea, dar mai apoi s-a întors la fața locului. Atât acesta, cât și motociclistul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Fiind audiat, motociclistul a declarat că după ce a parcurs aproximativ 30 metri cu viteza de 30-35 km/h a observat autoturismul care, fiind parcat pe partea dreaptă, s-a pus în mișcare fără să semnalizeze și fără să îi acorde prioritate. Întrucât a fost aproape de acesta a frânat brusc să evite impactul și a căzut pe asfalt, iar motocicleta i-a căzut pe picior, însă nu a intrat în coliziune cu autoturismul, care și-a continuat deplasarea. La fața locului a venit poliția rutieră și o ambulanță SMURD, iar în timp ce se afla la fața locului în ambulanță a venit acolo și conducătorul autoturismului. Ulterior a fost transportat la spital unde a rămas internat la Ortopedie opt zile și a fost operat la picior. Acesta a mai declarat că i-au fost introduse în piciorul stâng o placă și cinci șuruburi.

Șoferul crede că e nevinovat

Șoferul autoturismului a declarat că înainte să se pună în mișcare s-a uitat în oglindă și a observat un motociclist care era la o distanță considerabilă în spatele lui, fără să observe un alt vehicul care să circule pe drum. S-a pus în mișcare și s-a uitat din nou cu coada ochiului în oglinda retrovizoare și a văzut motociclistul care nu era căzut și și-a continuat deplasarea. Când a parcat l-a sunat mama sa și l-a întrebat dacă a văzut că a fost accident, iar el s-a întors să vadă despre ce este vorba. I-a întrebat pe polițiști ce s-a întâmplat, iar aceștia i-au spus că cineva a indicat autoturismul lui ca fiind implicat în accidentul motociclistului.

Șoferul a asistat la efectuarea cercetării la fața locului, după care a plecat. În următoarea zi s-a prezentat la poliția rutieră unde i s-a adus la cunoștință că în cauză s-a întocmit dosar penal și i s-a reținut permisul de conducere primind dovadă cu drept de a conduce. Acesta a menționat faptul că nu se consideră vinovat de căzătura motociclistului, întrucât acesta nu a avut contact cu mașina lui.

Bărbatul a fost trimis în judecată ,,pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă”.