PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma: Am votat ordinul de protecție extins. Cu noua lege protejăm toate victimele violenței

Camera Deputaților a votat, miercuri, ca for decizional, proiectul de lege care prevede extinderea ordinului de protecție, iar noua lege va permite protejarea tuturor victimelor violenței. ,,Protecția cetățenilor, a femeilor, a copiilor trebuie să fie în prim planul acțiunilor noastre”, spune deputatul Adrian Cozma.

Redăm, mai jos, integral, mesajul transmis de Adrian Cozma:

,,Am votat, astăzi, ordinul de protecție extins care stabilește clar responsabilitățile autorităților în protejarea victimelor și în gestionarea situațiilor de urgență, care, uneori, pot duce și la pierderea de vieți.

Avem violență în România. Sunt 160 de cazuri de violență domestică pe zi. Asta înseamnă 7 victime pe oră. Pentru ele exista deja ordinul de protecție. Dar violența nu e numai în familie! Acte de violență vedem și pe stradă, și în școli, și la locul de muncă, în mediul online…

De acum, cu noua lege, protejăm toate victimele violenței, de orice fel, din orice mediu. Legea trebuie să te protejeze și de bătăuși, și de hărțuitori și de toate tipurile de agresori.

Toate victimele care au nevoie de protecție, în urma tuturor formelor de violență, indiferent de relația care există între victimă și agresor, vor fi protejate

Vom folosim mecanismul de monitorizare electronică a agresorului, – legiferat din 2021.

Ordinul de protecție provizoriu

Victima se poate adresa polițistului care emite ordinul de protecție provizoriu, ajutor care poate fi solicitat prin apel la 112.

Ordinul de protecție

Protecția cetățenilor, a femeilor, a copiilor trebuie să fie în prim planul acțiunilor noastre”.