PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

BILANȚ. Pompierii sătmăreni, aproape 8.000 de intervenții în 2023. Sute de incendii și accidente

Activitatea pompierilor sătmăreni a fost una solicitantă și în anul 2023, cu provocări și încercări. Pentru răspunsul în Situații de Urgență, în anul 2022, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Satu Mare a avut un număr de 7837 de intervenții, în scădere față de anul 2022. 

În anul 2023, în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Someș al județului Satu Mare s-a gestionat un număr de 7837 intervenții  (o medie de 21 de intervenții pe zi) ce au impus intervenția operativă a subunităților de pompieri și serviciilor voluntare/private pentru situații de urgență, față de 12777 intervenții în anul 2022 (o medie de  35 intervenții pe zi), în scădere cu 39%. Una dintre cauzele acestei scăderi sunt acțiunile corelate cu pandemia generată de virusul SARS-Cov-II din anul 2022.

Situația pe tipuri de intervenții se prezintă astfel:

Pentru anul 2024, cei de la ISU Satu Mare vizează creșterea capacității de răspuns integrat în situații de urgență medicală, incendii și protecție civilă, continuarea pregătirii și educării populației în domeniul situațiilor de urgență, creșterea nivelului de competență a personalului, exercitarea cu eficiență a rolului de autoritate a instituției, respectiv reducerea numărului de obiective care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.