PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cazul preotului arestat, plin de mistere: Ar fi două plângeri şi nicio faptă!

Cazul preotului din Satu Mare arestat pentru “agresiune sexuală” ridică mari semne de întrebare. Nicio instituţie nu comunică despre acest aspect, iar singurele informaţii care apar sunt pe surse. PortalSM a solicitat autorităţilor puncte de vedere pentru a lămuri cazul.

Astfel, potrivit informaţiilor PortalSM, împotriva preotului ar fi două plângeri, ale unor băieţi minori, în care se arată că preotul le-ar fi făcut anumite propuneri. O astfel de propunere s-ar fi făcut anul trecut iar o alta în cursul lunii ianuarie.

Tot din informaţii neoficiale, reporterii PortalSM au aflat că nu s-ar fi consumat nicio faptă de viol, existând suspiciuni că i-ar fi atins pe copii.

Cert este că preotul a fost arestat pentru 30 de zile, astfel că judecătorii consideră probele de la dosar ca fiind grave. Decizia a fost contestată. Preotul, ajutat de avocat, încearcă să demonteze aceste acuzaţii şi au cerut eliberarea sub control judiciar sau arestul la domiciliu. Contestaţia va fi judecată în zilele următoare.

Solutia Judecătoriei Satu Mare de arestare preventivă a preotului, pe scurt:

În temeiul dispoziţiilor art. 226 alin. 1 Cod procedură penală raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1-3 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare în dosar nr. 296/131/P/2024 privind pe inculpatul S. A. D. […], cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală, faptă prev. şi ped. de art. 219 alin. 1 şi alin. 2 lit. c) Cod penal, (persoana vătămată …) şi agresiune sexuală săvâr?ită asupra unui minor, faptă prev. ?i ped. de art. 219 ind. 1 alin. 1 ind. 2 şi alin. 3 lit. b) Cod penal, (persoană vătămată …), cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. Dispune arestarea preventivă a inculpatului S.A.D. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13.02.2024 şi până la data de 13.03.2024 inclusiv. Respinge ca neîntemeiată solicitarea avocatului ales al inculpatului cu privire la luarea măsurii preventive a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 13.02.2024, ora: 13:55”.