Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Cazul preotului arestat, plin de mistere: Ar fi două plângeri şi nicio faptă!

Cazul preotului din Satu Mare arestat pentru “agresiune sexuală” ridică mari semne de întrebare. Nicio instituţie nu comunică despre acest aspect, iar singurele informaţii care apar sunt pe surse. PortalSM a solicitat autorităţilor puncte de vedere pentru a lămuri cazul.

Astfel, potrivit informaţiilor PortalSM, împotriva preotului ar fi două plângeri, ale unor băieţi minori, în care se arată că preotul le-ar fi făcut anumite propuneri. O astfel de propunere s-ar fi făcut anul trecut iar o alta în cursul lunii ianuarie.

Tot din informaţii neoficiale, reporterii PortalSM au aflat că nu s-ar fi consumat nicio faptă de viol, existând suspiciuni că i-ar fi atins pe copii.

Cert este că preotul a fost arestat pentru 30 de zile, astfel că judecătorii consideră probele de la dosar ca fiind grave. Decizia a fost contestată. Preotul, ajutat de avocat, încearcă să demonteze aceste acuzaţii şi au cerut eliberarea sub control judiciar sau arestul la domiciliu. Contestaţia va fi judecată în zilele următoare.

Solutia Judecătoriei Satu Mare de arestare preventivă a preotului, pe scurt:

În temeiul dispoziţiilor art. 226 alin. 1 Cod procedură penală raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1-3 Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare în dosar nr. 296/131/P/2024 privind pe inculpatul S. A. D. […], cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală, faptă prev. şi ped. de art. 219 alin. 1 şi alin. 2 lit. c) Cod penal, (persoana vătămată …) şi agresiune sexuală săvâr?ită asupra unui minor, faptă prev. ?i ped. de art. 219 ind. 1 alin. 1 ind. 2 şi alin. 3 lit. b) Cod penal, (persoană vătămată …), cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. Dispune arestarea preventivă a inculpatului S.A.D. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13.02.2024 şi până la data de 13.03.2024 inclusiv. Respinge ca neîntemeiată solicitarea avocatului ales al inculpatului cu privire la luarea măsurii preventive a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 13.02.2024, ora: 13:55”.

20 comentarii

  1. Ph Răspunde

    Enoriașii care blochează banda 1 de pe Botizului vor spune că minorii sunt de vină și îl vor apăra pe individ, că doar este preot credincios ortodox. Țara în care victima este de vină. Țara în care orice este scuzabil cât timp ești ortodox și frecventezi biserica. Luați cu lămâie, mă scuzați, tămâie.

    • Dinu Răspunde

      Cu ce pana mea te deranjează creștinii, că duminica au permisiunea(tacită), să parcheze pe banda din dreapta?
      Îți stă în gât, mai du te mă perversule!
      Când, în aceeași situație dovedită (prezumția de nevinovăție dacă știi ce i aia) a fost alt preot de alta confesiune, s a trecut rapid și ușor peste, acuma i de dat cu piatra că ăsta i ortodox și ți fură șoseaua 🙉🙉😲!
      Gai, las o baltă și sictir!

      • Ph Răspunde

        Ai auzit de ipocrizie? Asta mă deranjează. Mimează ce se predică, nu sunt uniți, din contră. Oameni plini de ură și plini de ei. Și aș putea continua. Nu îmi tine lecții, te rog frumos. Preoții ar trebui să taxeze comportamentele “colegilor” lor care fac sutana de rușine, dar nu văd așa ceva. Vrei să discutăm despre prezumția de nevinovăție, foarte bine: 2 acuzații din partea a 2 minori, nicio “faptă” au fost îndeajuns ca judecătorul să decidă arestarea individului înseamnă că sunt destule dovezi. Dau cu piatra în oricine își permite să facă abuz de poziție. Preotul trebuie să fie un părinte, să indrume lumea către lumină, nu către pedofilie și homosexualitate.

      • Pielea falusului Răspunde

        Cu ce il/ne deranjeaza parcarea si/sau blocarea benzii? Pai daca legea e lege pentru toata lumea, si IN FIECARE ZI nu doar de luni pana sambata sau in sarbatori, nu e normal sa te deranjeze, ca cercopiteci, nu pot face 200 de metri de acasa pana la biserica si se duc sa isi parcheze masina unde apuca? De ce va treziti voi sa parcati acolo duminica? Ca banui ca esti un ofticat, care faci parte din stolul de parcagii ambulanti. Cine ti-a zis tie ca exista un “accept tacit” ca se poate parca acolo duminica?:))))))))))))? Aberant ce zici aici omule. Vai cum dintr-o data s-au facut politisti si organele (in)competente morali, si etici, privind bunul mers al slujbelor duminica.

        Legat de a doua parte a aberatiei tale, nu s-a facut atat tam-tam cu preot de alta confesiune, deoarece ei nu sunt atat de ostentativi, si aroganti, si plini de sine ca si preotii ortodocsi(vezi caz Pomocraci unde au existat si dovezi si tot ce este necesar unui abuz, si tot a scapat, si sustinea ca nu este adevarat)

        Nu mai pierde vremea pe internet, du-te la biserica si zi o rugaciune sa aveti loc toti pe banda 1 duminica.

        • Dinu Răspunde

          Ce să mai zici când faci parte din familia *falus *!?
          Perversitate , înechitate, ură, anticrist… apoi vii și ții lecții de morală și conduită!!?
          Hai sictir, dacă omul a greșit ce treabă și tu cu ortodoxia,!!? Un om nu reprezintă o religie, iar tu nu reprezinți decât ceea ce te recomanzi *pielea p.. ii*,!

          • @Dinu

            @Dinule. E treaba că invariabil la oricare biserică ortodoxă se întâmplă același lucru. Asta e treba. Că tu nu recunoști realitatea care îți scoate ochii aia e altceva. Și te rog specifică-ne alt cult din oraș (sunt destule) deci alt cult care se comportă de asemenea ca o turmă mare ca și ei. Și legea e valabilă și duminica. Mai ales duminica când e și mai mare afluxul de persoane în zonă! Dar ca să pricepi asta ar trebui să ai ceva bun simț și niște 7 ani de acasă. Și niște respect față de ceilalți. Probabil tu ai vrea să intri cu djipanul până în biserică ca să te poți făli îndestulător. Hai sictir. Nici nu sunt curios de eventuala ta reacție trepanată, troglodită.

  2. 😝 Răspunde

    @Ph să giugiulesti barzoii la enoriașii si să le lingi <ucidnil< la enoriașele de pe banda unu.

  3. Ph Răspunde

    Ce îmi mai recomanzi? Să votez cu haur? Să râd la aberațiile tale sau să îmi fac cruce? Mulțumesc. Hai să vedem dacă am dreptate. Pare se că e paroh din ’91, fără abateri și iubit de enoriași, da da, cei care blochează banda 1 pe Botizului, dar te claxonează în trafic pt orice rahat. Te simți?

  4. Marius Groza Răspunde

    Domnul acesta a fost și in pelerinajul lui Adrian Cozma cu căruțele

    • Ph Răspunde

      Domn? Nici preot nu l-aș numi. E un individ, un abuzator care are nevoie de ajutor de specialitate, după gratii.

    • 😵😵😵 Răspunde

      Și de cum de au scăpat caii din mâinile monstrului??? 😵😮🙃 Reacția rapidă (prea rapidă față de alte cazuri similare) îmi sugerează că este ceva arhicunoscut dar s-a practicat omerta cât s-a putut sau este ceva treabă că se caută motiv să se scape de el. Că vorba aia să fii preot 33 de ani în aceeași comunitate și să nu fie astfel de probleme cu persoana ta până acum recent este cam imposibil. Lucrurile astea nu apar așa brusc ci sunt prezente cam tot timpul în capul unora. Înțelegeți? Nu îl apăr dar ceva nu miroase bine în tărășenia asta. Dar dacă este adevărat atunci eu pe ăștia i-aș judeca în public și i-aș spânzura de picioare și i-aș uita undeva să urle măcar o săptămână. Cine face așa ceva nu se poate numi om deci nu merită judecată umană.

      • Attila robert Karasi Răspunde

        E un preot bun care asculta problemele cetatenilor si sare in ajutor gresim cu toti dar nu judecati ca judecata nu e a noastra si e alui Isus hristos nu cred ca a facut una ca asta parintele Silaghi Dorel Augustin

        • 😵😵😵 Răspunde

          Eu nu-l cunosc, nici nu-s ortodox. De fapt subiectul mă lasă rece. Dar e cel puțin suspectă graba pentru unele măsuri iar despre judecata pe repede înainte și mai și. mai ales că în alte cazuri similare s-a dormit pe dosare. Dar nu e treaba mea, eu doar am sesizat că unele lucruri sunt suspecte. Sfatul meu simplu este să nu judecați ca să nu fiți judecați.

  5. cetatean Răspunde

    Un alt Pomohaci,terminati cu apucaturile astea cu apa sfintita ,cu preotul sfant,duhovnicul,etc . chestii primitive !

  6. Gica,SM Răspunde

    Dacă,nu cunoști ceva cu adevărat,nu te băga în a face aprecieri ,toți greșim ,dar se vade di zise că ești un ateu

    • 😵😵😵 Răspunde

      👍. Mulți care habar nu au, nu cunosc nici persoana dar nici despre fapte nu știu nimic dau cu părerea. Că e netul la liber și orice idiot se poate descărca pe aici din păcate. Eu nu sunt religios cum am mai zis, de fapt nici nu-s ortodox de felul meu dar treaba este prea cusută cu ață albă. Asta este părerea mea strict personală fără să cunosc nici un fel de detalii. Dar sare în ochi repeziuciunea cu care s-au petrecut anumite lucruri pe când în alte cazuri aceeași biserică nici după ani nu a luat măsuri și erau fapte mult mai clare. Pe mine mă deranjează în schimb posibila afectare a vieții celui care este vizat. Zici că deja a fost și judecat. Urmează doar să trecem la treaba cu aruncatul pietrelor. Stimabililor, eu atâta vă doresc să nu cumva să pățiți ceva similar, adică să fiți puși la zid pe baza a ceva încă nedovedit și atunci să vă văd ce veți mai urla. Că veți țipa aia este sigur 100%. Așa că langsam bitte. Din fericire cei care aruncați pe repede înainte cu pietrele nu sunteți nici procurori dar nici judecători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.