PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Drumul Satu Mare – Cluj se scurtează în timp. Vom face doar 1h45min

Timpul călătoriei dintre Zalău și Cluj-Napoca se va înjumătăți odată cu deschiderea celor două loturi lipsă ale Autostrăzii Transilvania, informează monitorulcj.ro. Astfel, după finalizarea lucrărilor, sătmărenii care vor dori să meargă în Cluj vor face o oră până la Zalău, iar apoi doar 45 de minute până la Cluj.

În prezent se lucrează pe cele două tronsoane de pe Autostrada Transilvania din zona Cluj-Sălaj. Este vorba despre tronsoanele Nădășelu-Zimbor și Zimbor-Poarta Sălajului, cu o lungime toată de circa 42 de kilometri de autostradă, practic prima autostradă prinsă la finanțare prin PNRR.

Pe tronsonul de la Zimbor la Poarta Sălajului (circa 12 km), lucrările efective au început în vara lui 2022. Inițial, contractul semnat în iulie 2020 presupunea 12 luni pentru proiectare și alte 24 de luni pentru execuție – cu alte cuvinte ar fi trebuit să fie gata din 2023, mai scrie monitorulcj.ro. Cu toate acestea, proiectarea a început cu aproape un an mai târziu din cauze birocratice, iar alte tergiversări din partea statului au făcut ca proiectul să fie în întârziere față de datele anunțate inițial. Astfel, termenul actual pentru finalizarea proiectului este finalul anului 2025.